Motosport

SBK: Sykes najbrži na testiranjima u Jerezu

hi Jerez Test Sykes GB32442

Ducatijev dvojac odmah do Sykesa, a Hayden brži od vozača Yamahe. Nova sezona uskoro počinje.

Već 27. veljače je na rasporedu prva ovogodišnja utrka Superbike prvenstva, pa tako ne treba čuditi da se točno mjesec dana prije tog datuma na zajedničkim testiranjima u Jerezu okupilo otprilike dvije trećine momčadi i vozača.

Jednako tako ne iznenađuje da se na vrhu tablice s najbržim vremenima našao Kawasaki ZX-10R Ninja, no ne onaj u rukama aktualnog svjetskog prvaka. Rea je bio tek 7. najbrži, a iako priznaje da novi ZX-10R ne odgovara njegovom stilu vožnje, treba uzeti u obzir da on ni u jednom trenutku nije posegnuo za mekšom smjesom stražnje gume, namijenjenoj kvalifikacijama, već se umjesto toga više koncentrirao na prilagođavanju motocikla vožnji s istrošenim gumama.

Njegov timski kolega Sykes je posegnuo za kvalifikacijskim gumama te se jedini spustio ispod 1 minute i 40 sekundi, dakako, zadovoljan napretkom kojeg pokazuje novi motocikl. Njegov ritam su mogli pratiti samo vozači Ducatija, koji su bili sporiji tek desetinku odnosno dvije, pri čemu donekle iznenađuje da je Giugliano, iako se još oporavlja od teških ozljeda kralježnice, bio brži od Daviesa.

Ugodno je iznenadio Hayden koji se još uvijek prilagođava zahtjevima vožnje Superbike motocikla, a ipak je s ne baš konkurentnom Hondom završio kao 4. najbrži, pola sekunde iza Sykesa i nepunu desetinku ispred timskog kolege VD Marka. Visoko je poletio i Fores koji se s „privatnim“ Ducatijem probio taman ispred svjetskog prvaka, dok su vozači povratničke Yamahe imali više od sekunde zaostatka za najbržim. Pritom je Guintoli imao još dosta toga za testirati, dok je Lowesa kočila ozljeda ramena, ali i to što nije posegnuo za kvalifikacijskim gumama.

Na testiranjima u Jerezu, na kojima su zajedno nastupili vozači iz različitih klasa i prvenstava, nitko nije vozio ni Suzuki ni Apriliju. Za Suzuki je praktično sigurno da neće imati svog predstavnika u ovogodišnjem Superbike prvenstvu, dok se Dorna još uvijek trudi nagovoriti Apriliju na suradnju s nekom od privatnih momčadi. Iduća službena testiranja su na rasporedu u Phillip Islandu, netom prije početka nove sezone.

Jerez test2016 rez

fbmp ytmp imp