Motosport

MotoGP: Lorenzo uvjerljivo najbrži na testiranjima

7248MPKV9EGKHHKNQKHU

Veličanstvena petorka Lorenzo, Rossi, Marquez, Stoner i Pedrosa ugurali su se među 6 najbržih trećeg dana testiranja u Maleziji.

Iako je zbog kiše treći dan testiranja donio tek nekoliko sati akcije, ne može se reći da je nije bilo zanimljivo. Tako se Lorenzo prvi i jedini spustio ispod 2 minute i pritom ostvario za sekundu brže vrijeme od Rossija, koji je bio drugi najbrži. Inače, vozači Yamahe su testirali novi motocikl i evoluciju prošlogodišnjeg pobjedničkog stroja i čini se da su trenutno bliži odabiru ovog potonjeg.

Marquez nije uspio poboljšati svoje vrijeme, no svejedno je bio treći najbrži trećeg dana, dok je njegov timski kolega Pedrosa bio 6. Između njih se na 4. mjesto probio Crutchlow koji je svoje najbolje vrijeme ostvario s prošlogodišnjim modelom Honde, za razliku od tvorničkog dvojca koji testira RC213V s novom generacijom agregata. Zasad ne djeluju previše zadovoljni.

Sve je začinio Stoner, koji se suprotno ranijim planovima i u srijedu pojavio na stazi. Ostvario je 5. najbrže vrijeme dana i s 1,5 sekunde zaostatka za Lorenzom bio prve ime Ducatija. Dok su Iannone i Dovizioso isprobali novi model, Stoner je nastavio testirati prošlogodišnji GP15, baš kao i Petrucci, koji je ponovo bio brži od tvorničkih vozača i završio kao 7.

Kad se uzmu vremena sva tri dana testiranja raspored je nešto drugačiji zato jer su neki od vozača, a prvenstveno Petrucci i Barbera, drugog dana uspjeli iskoristiti mekanu stražnju gumu i probiti se u vrh poretka prije nego je ta smjesa zabranjena, a nakon eksplozije stražnje gume na Bazovom motociklu pri 290 km/h.

Ispis rezultata trećeg dana testiranja i kombiniranih najboljih vremena za sva tri dana možete pogledati u donjoj galeriji. Druga runda službenih testiranja započinje 17.2. u australskom Phillip Islandu.

fbmp ytmp imp