Motosport

MotoGP: Utrka u Teksasu u 8 atraktivnih slika

0 Rossi teksas16 uvodna

MotoGP utrku u Austinu je karakterizirao veliki broj padova, uključujući i one u režiji Rossija i Pedrose.

Nije to još samo jedna MotoGP utrka. U Teksasu je riječ o posebnoj grani (moto)sporta, u kojoj na teren istrči dvadesetak igrača, a pobjednik je uvijek Marc Marquez. (Detaljniji izvještaj možete pogledati OVDJE)

1 Teksas 16 start

Loris Baz je pao u prvom zavoju drugog kruga. Tvrdi da mu je neko oduzeo prednost, ali nije uspio zapisati registarski broj. Junački je podigao motocikl i na kraju došao do prvog ovogodišnjeg boda.

2 Baz Bautista Teksas 16

Guma je čudljiva! Prednji Michelinov pneumatik je i dalje problematičan, a prvi se na tu temu poskliznuo Rossi. Kasnije su istu stvar sinkronizirano odradili Crutchlow i Smith.

3 Rossi teksas16

Rossi iza rešetaka možda smišlja obranu prema kojoj su mu pad namjestili Marquez i Lorenzo.

4 Rossi teksas16

Prednja guma je najviše problema zadavala na kočenjima, što je na koži vlastitog kombinezona osjetio Dani Pedrosa, kojem je zablokirao kotač na ulasku u prvi zavoj, nakon čega je pao i gledao kako njegova Honda torpedira Doviziosa. Umjesto da podigne motocikl i pobjegne s mjesta događaja, Pedrosa je prvo otrčao na rub staze do nesretnog Desmo Dovia kako bi mu se ispričao. Možda rijetko kad mora čučnuti da bi s nekim popričao, no Pedrosa je tom gestom pokazao da je mali div.

5 pedrosa Teksas16

Na putu do četvrtog mjesta, Maverick Vinales (#25) je dugo kružio oko Aleixa Espargaroa (#41) prije nego se progurao ispred njega, sve to na putu do najbolje berbe za Suzuki otkad su se vratili u MotoGP. Šteta je što je Iannone već odjurio naprijed, pa nije imao priliku naučiti kako možeš preteći svojeg timskog kolegu bez da pritom srušiš i njega i sebe pedeset metara od podija.

6 Espargaro Vinales

I dalje tvrdi da je njegova Honda lijena, a Michelinove gume čudne, no Marquez je na panameričkoj turneji dvaput prolazio kroz cilj na zadnjem kotaču i osvojio maksimalnih 50 bodova. Trebaju li se njegovi konkurenti zabrinuti?

7 Marquez Teksas16

Marquez je u Teksasu već osvojio toliko rogova da mu više nije dovoljna vitrina, nego će morati izgraditi štalu. Hoće li i tamo na zidu imati poster Valentina Rossija?

8 Marquez Teksas16

Bonus fotografija koja pokazuje koliko su Moto3 vozači požrtvovni i profesionalni, čak i kad su na asfaltu. Dok Joan Mir lijevom rukom maše kameri i pozdravlja mamu, Darryn Binder drži gas i koncentrira se na putanju za idući zavoj. Obojica su se podigli i nastavili, ali i odustali.

9 Moto3 Teksas16

fbmp ytmp imp