Motosport

MotoGP: Jorge Lorenzo prelazi u Ducati!

75AGGKPAI9UTC5N66RK8

Službeno je potvrđeno da je Lorenzo potpisao dvogodišnji ugovor s Ducatijem. Prije toga će s Yamahom pokušati osvojiti još jedan naslov.

Iako su se još donedavno kleli jedno u drugo, danas će samo one najmanje upućene iznenaditi službeno priopćenje Yamahe o raskidu devetogodišnjeg braka sa Jorge Lorenzom. Jasno, pritom ostaju zajedno do kraja 2016., tijekom koje će Lorenzo pokušati osvojiti svoj četvrti MotoGP naslov. Inače, za tvorničku momčad Yamahe nastupa od početka 2008. godine, a u tom je vremenu osvojio 3 naslova MotoGP prvaka, te je kroz ukupno 141 utrku ostvario sjajnu statistiku koja uključuje 41 pobjedu i čak 99 stajanja na pobjedničkom podiju.

Nije trebalo dugo čekati da i Ducati objavi vijest o potpisivanju dvogodišnjeg ugovora s Lorenzom. Jasno, pravu vrijednost ugovora nećemo nikad doznati, no najglasnije se šuška o brojci od 12 milijuna eura po sezoni. O ostalim razlozima Lorenzova odlaska iz Yamahe i prelaska na Ducati, te o mogućem daljnjem raspletu događaja, pročitajte OVDJE.

fbmp ytmp imp