Motosport

Tim Gajser preuzeo vodstvo MXGP

gajser njemacka

Fantastični Slovenac Tim Gajser uspješnim je vožnjama u Njemačkoj proteklog vikenda ponovno prešao u ukupno vodstvo prvenstva, u najjačoj motocross kategoriji MXGP.

Iako je utrkom dominirao donedavni svjetski prvak Talijan Antonio Cairoli i dokazao da se vratio u formu nakon ozljede, Gajser je s odličnim plasmanima, drugim mjestom u prvoj vožnji i četvrtim mjestom u drugoj vožnji, osigurao ukupno drugo mjesto u Njemačkoj, te preuzeo vodstvo u ukupnom poretku prvenstva.

Timov najveći suparnik Francuz Fabvre Romain na Yamahi kiksao je u prvoj vožnji te na cilj stigao tek deseti što ga je koštalo u konačnici 8 bodova zaostatka za Gajserom.

Sljedeća utrka vozi se u Italiji ovaj vikend na samo 260 km od Slovenije pa vjerujemo kako će na njoj doći mnogo navijača ovog fantastičnog mladog slovenskog vozača.

U manjoj klasi MX2 Nizozemac Jeffrey Herlings ponovio je uspjeh i nastavio 100 postotni učinak do sada. Naime, od 14 vožnji do sada, Jeffrey je slavio baš na svima, i dokazao da mu odlaskom Gajsera u višu klasu ove godine nema premca.

fbmp ytmp imp