Motosport

SBK: Rea produžio ugovor s Kawasakijem

Rea Kawasaki 18

Aktualni Superbike prvak Jonathan Rea planira trenutnu dominaciju s Kawasakijem ZX-10R nastaviti do kraja 2018. godine.

Nakon što je prošle godine, u svojoj prvoj sezoni za upravljačem Kawasakija, osvojio Superbike naslov u doista dominantnom stilu, Jonathan Rea s istim poslom nastavlja i u 2016., pa tako nakon pet natjecateljskih vikenda i 10 utrka ima solidnu prednost od 35 bodova u odnosu na Daviesa na Ducatiju. Ne čudi stoga što je Rea već sada potpisao i novi ugovor s Kawasakijem, a koji ga uz tvornički pripremljen ZX-10R Ninja veže do kraja 2018.

Iako odnosi između dvojice tvorničkih vozača Kawasakija nikad nisu bili idilični, a posebno nakon što se Rea na zimskim testiranjima požalio da je novi ZX-10R skrojen po mjeri Sykesa, iz Kawasakiju poručuju kako će pokušati zadržati oba vozača. No, nema sumnje da im je produžetak suradnje sa Reaom bio apsolutni prioritet i da će budući razvoj motocikla podrediti baš njegovim željama.

Inače, možda bi bilo realno očekivati da Superbike prvak stremi ka MotoGP prvenstvu, no čini se da ga je na taj vlak propustila ukrcati Honda dok je izvlačio čuda iz njihova motocikla u Superbike prvenstvu. Doduše, kao zamjena je nastupio na dvije MotoGP utrke u 2012. godini, te osvojio itekako respektabilno 7. i 8. mjesto, no ni nakon toga mu nisu našli stalni angažman u nekoj od satelitskih momčadi Honde. Sada je na ulasku u četvrto desetljeće života i vjerojatno je prekasno da se nauči novim MotoGP trikovima i odrekne navike pobjeđivanja u Superbikeu. Jasno, uvijek postoji teoretska mogućnost da se i Kawasaki vrati u MotoGP prvenstvo, no trenutno o tome ne postoje čak ni šaputanja.

hi KRT Press Kit TrackDSC 8177

 

fbmp ytmp imp