Motosport

Bol d'Or 24h: Suzuki pobjedom otvorio novu sezonu

ewc17anthony delhalle17

Tim SERT je pobjedom krenuo u obranu naslova, a ostala mjesta na podiju zauzeo je Kawasaki.

Endurance prvenstvo je krenulo s novim formatom, u kojem će sezona krenuti u jesen, a završiti u ljeto u iduće godine. Plan je da se u zimi, u mrtvoj motosport sezoni, odradi pokoja utrka u toplijim krajevima, ali s tim ćemo vjerojatno morati pričekati do iduće godine.

Uglavnom, nakon što je krajem prošlog mjeseca Suzukijeva momčad SERT osvojila prvenstvo bez ijedne pobjede, u obranu naslova su krenuli baš s pobjedom i to na 80. izdanju legendarnoj utrke 24h Bol d'Ora održanoj na stazi Paul Ricard. Aktualni prvaci Vincent Phillippe, Anthony Delhalle i Etienne Mason, vodili su praktično cijelu utrku i na kraju su imali skoro 10 krugova prednosti u odnosu na momčad SRC Kawasaki.

Uz Gregory Leblanca i Fabien Foreta, za SCR Kawasaki je svoju prvu endurance utrku odradio bivši MotoGP vozač Randy de Puniet. Na početku utrke su imali problema s osovinom kotača, no uspješno su se probijali kroz poredak i na kraju završili kao drugi. Iznenađenje Bol d'Ora svakako je tim Eva Trick Star Racing (E. Nigon, O. Deguchi, H. Izutsu) koji su nastupili prvi put izvan utrke 8h Suzuke, a odmah osvojili treće mjesto. Četvrto mjesto pripalo je momčadi Maco Racing, za koju vozi Slovenac Marko Jerman, 5. mjesto je osvojio tim F.C.C. TSR Honda, dok je šesto mjesto i pobjedu u klasi Superstock osvojio tim Yamaha Moto Ain.

Nakon dva pada, momčad GMT Yamaha je završila tek na 9. mjestu, ali su ipak prošli bolje od nekih drugih zvučnih momčadi, koje su sezonu započele odustajanjem. YART Yamaha i BMW Motorrad Team su odustali zbog kvara na agregatu, a Team April Moto Events i Honda Endurance Racing zbog kvara na mjenjaču.

rezultatBoldor16

fbmp ytmp imp