Novosti

Noviteti: MV Agusta Brutale Dragster RR LH44

MV LH44

Ograničena serija Dragstera nastala u suradnji s Lewisom Hamiltonom, F1 prvakom. Kombinacija karbona i ergala graniči s kičom.

 

MV Agusta je u djelomičnom vlasništvu AMG-a, koji je dio Mercedesa, za kojeg titule svjetskog prvaka osvaja Lewis Hamilton. I tako je nastala posebna serija modela Brutale Dragster RR s dodatnom oznakom LH44, koja predstavlja kombinaciju Hamiltonovih inicijala i njegova natjecateljskog broja 44. Ovo potonje je ukalupljeno i u broj od planiranih 244 komada ove ograničene serije.

 

Kao što prvi dio oznake sugerira, mehanika je posuđena od modela Brutale Dragster RR, što znači da se iz odličnog trocilindraša od 798 ccm istiskuje čak 140 KS pri 13.100 okr/min, dostatnih za 245 km/h. Pritom se LH 44 od „običnog“ Dragstera RR razlikuje tek po detaljima, u razvoju kojih je navodno sudjelovao i sam Lewis Hamilton. Pitanje je samo da li mu to služi na čast.

 

Naime, ako već i Dragster RR svojom kombinacijom boja, a posebno izvedbom žbičanih naplataka, pomalo graniči s kičom, onda je lako moguće da je LH44 s anodizirano crvenim okvirom, nosačima oslonca za noge suvozača, rubovima naplatka i prednjom vilicom, možda djelomično i prešao preko granice dobrog ukusa, posebno kad se tome pribroje i jednako kričavi detalji izrađeni od ergala (upravljač, poluge kočnice i spojke, poklopac spremnika goriva...). Za pravu mjeru tu je i sjedalo od alkantare, dok su prednji blatobran, vizir, bočne oplate i još neki detalji izrađeni od karbona. To nije rezultiralo konkretnijom uštedom na težini, no i „suhih“ 168 kg zvuči itekako prihvatljivo.

 

Kako ne bi bilo zabune da vozite baš taj poseban model, LH44 na sebi nosi istaknute brojeve 44, a uz to se na nekoliko mjesta pojavljuje i logo pantere, preuzet s Hamiltonove kacige. Još nije poznata cijena Brutalea Dragster RR LH44 za hrvatsko tržište, ali pretpostavljamo da će biti brutalna. Vjerojatno sjeverno od granice 150.000 kuna. Dodatne fotografije ovog svakako atraktivnog nakeda pogledajte u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp