Novosti

NOVITET: Predstavljena je Yamaha Tracer 700!

2016 YAM MT07T UVODNA

Baziran na odličnom i pristupačnom MT-07, netom predstavljeni Tracer 700 je jedan od najvažnijih noviteta godine.

MT-07 Tracer je bio jedan od najočekivanijih novih modela za 2016. Sad kad smo ga konačno ugledali doznajemo da se zove Tracer 700 i da nije toliko novitet za 2016. koliko za 2017., budući će u prodaju tek za koji mjesec, odnosno sredinom ovog ljeta. No, svakako izgleda da se čekanje isplatilo.

Iako nam „nos“ motocikla budi i lagane asocijacije na umirovljeni TDM 900, dizajnom prednjih oplata Tracer 700 izravno podsjeća na trocilindrični MT-09 Tracer koji je po novom također preimenovan u Tracer 900. Po uzoru na snažniji model, Tracer 700 dolazi i s ručno podesivim vjetrobranom te štitnicima za ruke u koje su, u ovom slučaju, ukomponirani i pokazivači smjera.

No, nije aerodinamična zaštita jedino po čemu se Tracer 700 razlikuje od golog modela MT-07. Tu je i veći spremnik goriva zapremine 17 litara, a novo je i jednodijelno sjedalo u paketu s kojim dolaze i rukohvati suvozača. Osim toga, adekvatno je dorađen i čelični okvir, dok je stražnja vilica u ime stabilnosti produžena za 50 mm, a drugačije su podešene i komponente ovjesa.

Težina je malo porasla, ali je „mokrih“ 196 kg doista rekordno niska vrijednost za tu vrstu crossovera, dok je odličan i štedljivi dvocilindrični pogonski agregat preuzet izravno s modela MT-07, pa tako i Tracer 700 raspolaže sa 75 KS i 68 Nm.

Dakle, Tracer 700 bi trebao stići na tržište početkom srpnja, pri čemu je realno za očekivati cijenu od kakvih 65 tisuća kuna. Oni pak koji umjesto crossovera žele udomiti avanturistički model, morat će se strpjeti još neko neodređeno vrijeme dok se ne pojavi i Ténéré verzija modela MT-07, čije su špijunske fotografije nedavno objavljene.

Dodatne fotografije pogledajte u donjoj galeriji, a Yamahin kratki video uradak pogledajte OVDJE. Više informacija doznajte u idućem broju Moto Pulsa. 

fbmp ytmp imp