Novosti

Noviteti: BMW F 700 GS i F 800 GS / Adventure za 2017.

BMWF800GS2017Uvodna

 

Obaveznu adaptaciju na Euro4 norme, BMW je iskoristio za doradu detalja na „malim“ GS modelima.

Od 2017. godine na snagu stupaju Euro4 norme, pa je BMW sukladno tome doradio redni dvocilindrični agregat koji pokreće GS modele. Iako je pritom ugrađen i nešto masivniji ispušni sustav, nove i ekološki podobnije modele ćete najlakše prepoznati po tome što su na štapove prednje vilice pridodani kadiopteri, koji također postaju obavezni.

U paketu s prelaskom na Euro4 norme, F 700 GS, F800 GS i F 800 GS Adventure dobivaju i potpuni „ride-by-wire“ sustav, pri čemu je to izbacivanje sajle gasa popraćeno i dodavanjem mogućnosti biranja između „Rain“ ili „Road“ načina razvijanja snage. Za dodatna dva „Enduro“ načina razvijanja snage ćete morati doplatiti, a trenutno odabrani način rada ćete moći očitati na revidiranoj ploči s instrumentima.

U odnosu na dosadašnje modele, težina je porasla za 3 kg, dok su vrijednosti snage i okretnog momenta ostale nepromijenjene. Više podataka doznajte u 154. broju Moto Pulsa, koji na kioske stiže u drugoj polovici srpnja, a u donjoj galeriji pogledajte dodatne fotografije.

fbmp ytmp imp