Novosti

Beta Hard enduro modeli 2017.

 CM 5188

Ovog tjedna smo prisustvovali dinamičkoj prezentaciji novih Betinih Hard enduro modela za 2017. Naš test vozač Tomislav Marić isprobao je u Italiji sve dvotaktne i četverotaktne modele, a u sljedećem broju tiskanog izdanja Moto Pulsa donosimo vam naše dojmove.


Najveća novost na Beta modelima za 2017. je ta da oni sada zadovoljavaju stroge Euro 4 norme, a dobili su i novu amortizaciju. Ostale izmjene nisu radikalne već blago osvježavanje koje će ove talijanske motocikle održati u trendu. Modeli 2017 biti će dostupni u zapreminama od 250 i 300 ccm za ljubitelje dvotaktne tehnologije i zapreminama 350, 390, 430 i 480 ccm za ljubitelje 4T filozofije vožnje.


Na svim spomenutim modelima su prednje vilice Sachs dobile duži hod za 5 mm te od sada koriste ulje Liqui Moly zato što je ono stabilnije na visokim temperaturama. Osim toga novi su i trokuti vilica koji su sada čvršći i lakši. Stražnji amortizeri imaju novo podešavanje za «high» i «low» brzinu rada amortizera, koje je sada preciznije i neovisno jedno o drugome. Novi excel obruči kotača su lakši i čvršći, te su sada polirani za razliku od dosadašnjih crnih.


Svi dvotaktni modeli za 2017. imaju nove miješalice za ulje koje zadovoljavaju Euro 4 norme. Stoga na Betinim hard enduro modelima nije potrebno ručno raditi mješavinu, već se kao na skuterima gorivo i ulje automatski miješaju.


Tvornica navodi da su cijene nepromijenjene u odnosu na 2016., a s obzirom na to da sada podliježu Euro 4 normi koja je oslobođena dijela trošarine, u Hrvatskoj bi trebali pojeftiniti.

 CM 5634

fbmp ytmp imp