Novosti

Novitet: Moto Guzzi MGX-21

0 mgx21 latdx sel

„Leteća tvrđava“ je konačno sletjela u svom serijskom izdanju, kao brutalni bagger s karbonskim oplatama, obiljem opreme i stila.

Iako nam je koncentraciju bezobrazno remetila tamnoputa hostesa koja se nije skidala s njega, dojma smo da smo najavu serijskog modela MGX-21 ipak uspjeli dosta dobro promotriti na EICMA sajmu prošle jeseni. Kao takva, ova konačna verzija spremna za serijsku proizvodnju, a koja je upravo predstavljena na famoznom američkom susretu Sturgis, ne bi trebala predstavljati veliko iznenađenje. Ali svejedno i dalje nemalo iznenađuje u kolikoj je mjeri serijski MGX-21 sličan sada već skoro dvije godine starom konceptu, koji nam se krajem 2014. činio do te mjere previše atraktivnim da se nismo usudili vjerovati u njegovu komercijalnu budućnost.

U redu, prednji kotač promjera 21 cola nije puni karbonski disk, a i stražnji blatobrani su morali proći kroz blagu metamorfozu kako bi postali bočni koferi, no iznimno atraktivna retro- futuristička silueta je u najvećem dijelu i dalje tu. I pritom je optočena karbonom, od kojeg je izrađen prednji blatobran, disk unutar prednjeg kotača, oplate spremnika goriva i bočnih kofera te još popriličan broj ukrasnih detalja. Iako nije izrađena od karbona, možda i najupečatljiviji dio predstavlja atraktivna prednja maska, koja se u svim mogućim smjerovima svija oko „nepravilnog“ prednjeg svjetla i čini MGX-21 nevjerojatno originalnim motociklom.

S takvom pojavom i deklariranom težinom od 341 kg (bez goriva), MGX-21 lako opravdava svoj nadimak „Leteća tvrđava“, a tome idu u prilog i sasvim konkretnih 121 Nm i 97 KS, dostupnih prije nego prebacite „avionski“ sporohodnih 6.500 o/min.

Pritom se sama mehanika bazira na modelu California 1400, od kojeg MGX-21 nasljeđuje i elektronski paket s tri stupnja kontrole proklizavanja. I kako to jednom modernom baggeru pristaje, MGX-21 ima i audio sustav, Bluetooth modul za uparivanje do 5 uređaja, USB...

Blasfemični Moto Guzzi MGX-21 bi trebao stići na tržište do kraja godine, a više konkretnih informacija o ovom doista impresivnom motociklu pročitajte u idućem broju Moto Pulsa. Dotad pustite da vas impresioniraju fotografije u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp