Novosti

Novitet: Can-Am Maverick X3 Turbo R

Can Am MaverickX3 uvodna

Najnoviji Can-Am je i brutalniji nego što izgleda. 154 KS, 5 sekundi do 100 km/h i ogroman hod ovjesa pomiču granice mogućeg u tom segmentu.

Iako to kod nas još nije slučaj, side-by-side vozila predstavljaju najbrže rastući segment u onom što bi, u proširenom smislu te riječi, mogli nazvati moto industrijom. U sam vrh te klase, koji je dosad bio rezerviran za sjevernoameričke proizvođače Can-Am i Polaris, nedavno se uključila i Yamaha, te tako započela još žešću borbu u naoružavanju.

U kontekstu toga, Can-Am Maverick X3 je daleko više od evolucije, to je potpuno novi model, koji predstavlja stepenicu više u svakom pogledu. Za razliku od ostalih Mavericka koje pokreće V2 agregat (sa 131 KS u verziji Turbo), Maverick X3 pokreće novi Rotaxov stroj s tri cilindra, koji uz pomoć turbopunjača oslobađa čak 154 KS pri 7.500 o/min.

Sva ta snaga se pronosi preko automatskog CVT mjenjača s kojim bi vam brutalno ubrzanje do 100 km/h u trajanju od 5 sekundi uvijek trebalo biti nadohvat noge. Od ostalih impresivnih podataka spomenimo i ekstremno dugački hod ovjesa, koji kod najopremljenije verzije X RS, s dužim poprečnim ramenima, iznosi čak 559 mm sprijeda i 610 mm straga.

Dodatne informacije o ovom off-road monstrumu, pročitajte u idućem broju Moto Pulsa, a u međuvremenu pogledajte fotografije Mavericka X3 u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp