Novosti

Top 7 zvijezda Intermot sajma u Kölnu

0 Top 7 Koln1 2017

Iako su dominirali novi modeli sportskih motocikala, među prikazanim novitetima se našlo za svakog ponešto.

Na Intermot sajmu u Kölnu predstavljen je solidan broj noviteta, posebno ako uzmemo u obzir da proizvođači imaju običaj čuvati one najvažnije novosti za nadolazeće okupljanje u Milanu. No, opći je dojam da među novitetima prikazanim u Kölnu nedostaje onih potpuno novih motocikala, pretežito je bila riječ o redizajnu, evoluciji ili novim izvedenicama dosadašnjih modela.

Donosimo vam naš izbor sedam najvećih zvijezda salona u Milanu po obrnutom abecednom redu.

Suzuki GSX-R 1000 / R

1 Suzuki GSX R 1000

Iako smo ga u obliku koncepta još prije godinu dana gledali u Milanu, serijska izvedba ovog modela bi mogla ponijeti titulu glavne zvijezde Intermot sajma. Za početak, riječ je o potpuno novom motociklu, koji sa čak 202 KS i isto toliko kilograma prvi put nakon punog desetljeća ponovo cilja na sam vrh kategorije. GSX-R 1000 je opremljen najmodernijom tehnologijom, a uz osnovni model u ograničenoj ponudi će biti i GSX-R 1000R opremljen naprednijom Showa BFF vilicom, quickshihterom, launch-control sustavom...

Suzuki DL 650 V-Strom / XT

2 Suzuki V Strom 650

Istovremeno je predstavljen i obnovljeni V-Strom 1000, no ovdje dajemo prednost V-Stromu 650 budući je taj model uz mehanička poboljšanja doživio i potpuno vizualnu preobrazbu. Dakle, V-Strom 650 sada bezobrazno nalikuje na V-Strom 1000, a uz to se može pohvaliti poboljšanim agregatom, lakšim ispušnim sustavom, elektronskom kontrolom proklizavanja, sustavom za lakše kretanje s mjesta... Kao i dosad, dostupna je i verzija XT sa žbičanim kotačima.

KTM 1290 Super Adventure S / R

3 KTM Super Adventure R

I dosad je Super Adventure bio zastrašujući stroj, a sada je još strašniji zahvaljujući novim i doista jedinstvenim LED prednjim svjetlima u koje su inkorporirana i dva okomito postavljena niza LED svjetala, koja se u nagibu postupno pale i dodatno osvjetljavaju zavoj. Osim toga, sada su igri dvije verzije tog modela. Super Adventure S je opremljen lijevanim naplatcima (prednji 19 cola, stražnji 17 cola) i poluaktivnim ovjesom, dok je Super Adventure R opremljen žbičanim naplatcima (prednji 21 col, stražnji 18 cola) i klasičnim ovjesom nešto dužeg hoda.

Kawasaki ZX-10RR

4 Kawasaki ZX 10RR

Iako prije samo godinu dana predstavljeni ZX-10R nastavlja dominirati Superbike prvenstvom, u Kawasakiju su procijenili kako je vrijeme za još ekstremniji model
ZX-10RR. Za razliku od standardnog modela, ZX-10RR je jednosjed, te je u skladu s time nanovo podešen ovjes, a tu je i drugačija glava, koja bi trebala olakšati tuniranje. Da je ovaj stroj prvenstveno namijenjen natjecateljima potvrđuje i serijska ugradnja kovanih Marchesini naplataka, quickshiftera i Pirelli Diablo Supercorsa SP guma. Zamišljen kao homologacijska specijalka, ZX-10RR će se u Europi prodavati u ograničenih 500 primjeraka.

Honda CBR 1000 RR Fireblade SP / SP2

5 Honda CBR1000RR Fireblade SP2

Novi Fireblade SP je svakako impresivan motocikl. Uz to što ima 11 KS više i 15 kg manje od prethodnika, tu je konačno i kontrola proklizavanja, ali i poluaktivni Öhlins ovjes te obilje drugih elektronskih pomagala. Osim toga, predstavljena je i verzija SP2, homologacijska specijalka s Marchesini naplatcima i drugačijom glavom i klipovima. Pretpostavljamo da je na špijunskim fotografijama s Grobnika uhvaćen osnovni model Firebladea, koji će vjerojatno biti razotkriven u Milanu.

Ducati SuperSport

6 Ducati SuperSport S

Pomalo iznenađuje da je od svih agregat u ponudi za SuperSport izabran V2 od 937 ccm i 113 KS, koji se ugrađuje u Hyperstrada i Hypermotard modele, ali bi i to trebalo biti i više nego dovoljno za pokretanje ovog potpuno novog modela u ponudi Ducatija. Iako njegovo ime sugerira drugačije, SuperSport je zamišljen kao sport-touring model čemu ide u prilog i vjetrobran podesiv po visini. S druge strane, odmah je ponuđena i verzija S s Öhlins ovjesom i quickshifterom, što potvrđuje da će kod ovog sport-touringa naglasak ipak biti na sportskoj vožnji.

BMW R nineT Racer

7 BMW R nineT Racer

Znali smo da će BMW predstaviti café racer izvedbu modela R nineT, ali nismo slutili da će Racer izgledati baš tako dobro. Istovremeno je predstavljen i Pure, kao ogoljela verzija modela R nineT, a ostaje za vidjeti hoće li obitelj retro motocikala pokretanih „starim“ zrakom hlađenim bokserom već u Milanu biti bogatija i za off-road izvedbu u čast GS-a.

fbmp ytmp imp