Novosti

Novitet: Yamaha MT-09

YAM MT09 EU DPBMC STU 001 03

Ovo nije samo radikalan redizajn, MT-09 je fino dorađen te opremljen poput superbikea. Klizna spojka, quickshifter, kontrola proklizavanja...

Zapravo, MT-09 je kontrolu proklizavanja dobio još početkom 2016., ali je sve drugo tada ostalo isto tako da je tu promjenu nabolje malo tko zamijetio. No, redizajnirani model koji je predstavljen u Kölnu teško da može proći nezamijećen.

Prvo što vam upada u oči su njegove oči, odnosno potpuno nova LED svjetla okružena minimalističkom maskicom. Repozicionirana je i ploča s instrumentima, drugačiji su bočne oplate, ugrađeno je novo i 5 mm više sjedalo, a tu je i potpuno novi rep motocikla, s LED stražnjim svjetlom, pri čemu „točku na i“ daju stražnji blatobran i nosač tablice koji su montirani na stražnju vilicu.

Sve u svemu, trocilindrični MT-09 sada djeluje bitno atraktivnije, a uz to se može pohvaliti i pridodanim serijskim quickshifterom i kliznom spojkom. Tu je i nova upside-down vilica kod koje se na jednom štapu podešava kompresija, dok je drugi štap u potpunosti predan funkciji povrata.

Više detalja o ovom nabrušenom streetfighteru pročitajte u idućem broju Moto Pulsa, a dotad slobodno zavirite u donju galeriju.

fbmp ytmp imp