Motosport

Ducati seli Ciabattija iz MotoGP-a u MXGP

176 UC490749 Mid

Paolo Cabatti je vodio Ducati na putu do trenutne dominacije u MotoGP-u i Superbikeu. Zašto ga onda sele u Off-Road odjel?

Paolo Ciabatti (prvi slijeva na gornjoj fotografiji) je itekako uspješan u onome što radi. Na razne načine je bio uz Fogartyja, Baylissa, Hodgsona i Toselanda dok su osvajali naslove Superbike prvaka. Nakon toga je čak jedno vrijeme vodio Superbike prvenstvo, da bi se 2013. vratio u Ducati, kao Ducati Corse Sporting Director, zadužen za MotoGP i Superbike. 2014. mu se pridružio i Gigi Dal'Igna, kao prvi čovjek Ducati Corsea i tu se započinje zahuktavati priča o uspjehu, koja je rezultirala totalnom dominacijom Ducatija u posljednje dvije sezone, s dvije uzastopne svjetske krune za Bagnaiu u MotoGP-u i Bautistu u Superbikeu.

alvaro bautista ducati 7

Zašto onda Ciabatti ide na novu funkciju prvog čovjeka tek osnovanog Ducati Corse Off-road odjela? Iako je zasad nemoguće dokučiti da li je to on sam želio, ili mu je to nametnuo Claudio Domenicali, prvi čovjek Ducatija, činjenica je da Ciabatti sa svojim iskustvom može itekako pomoći u razvoju tog Off-Road odjela, s kojim Ducati ulazi u motokros arenu. S time da će ove godine nastupati u talijanskom prvenstvu, a u bliskoj budućnosti planiraju ući i u svjetsko MXGP prvenstvo. Dobro podmazani MotoGP i Superbike pogon će i dalje voditi Dall'Igna, dok će ulogu Ciabattija preuzeti Mauro Grassilli (drugi s lijeva na fotografiji na vrhu), koji je i dosad bio vođa marketinga u Ducati Corseu, a sad će tome pridružiti i ulogu sportskog direktora. S time da će Paolo Ciabatti još neke vrijeme ostati vezan i uz cestovni motosport, jer ostaje zadužen za ona najvažnija nacionalna Superbike prvenstva, koja se voze u SAD-u, Velikoj Britaniji, Japanu, Australiji i Italiji.

DM Ducati MX 02 UC567894 Mid

 

fbmp ytmp imp