Motosport

MotoGP: Folger potpisao za Tech3 Yamahu

Tech3Folger

Kao što se i očekivalo, njemački Moto2 vozač će iduće godine voziti za francusku MotoGP momčad.

Monster je glavni sponzor francuske momčadi Tech3, ali i utrke u Le Mansu. Ne čudi stoga što je baš uoči utrke za VN Francuske objavljen nasljednik Bradleyja Smitha, koji je potpisao za KTM, a još je manje iznenađenje da je taj nasljednik Jonas Folger, budući je vođa momčadi Herve Poncharal već od ranije pokazivao divljenje prema njemačkom vozaču.

Inače, Folger je do sada odradio 7 cijelih Grand Prix sezona u dvije slabije klase, pri čemu nikad nije završio bolje plasiran od 5. mjesta u ukupnom poretku, no svejedno je oduvijek važio za perspektivnog vozača, koji na svoj dan može pobijediti svakoga. Ipak, previše oscilira u svojoj formi, no od ukupno četiri pobjede, dvije je ostvario protekle sezone u Moto2 klasi, dok je ove godine osvojio jedno drugo i jedno treće mjesto.

Iako je Tech3 možda i najpoželjnija privatna momčad u MotoGP prvenstvu, potpisivanje ugovora s Folgerom ne bi trebalo imati ozbiljnijeg utjecaja na daljnji rasplet prijelaznog roka. Doduše, govorkalo se da Yamaha, zapravo, željeli vidjeti Alexa Rinsa u toj momčadi, no on još uvijek može doći na mjesto Pola Espargaroa, koji nema potvrđen ugovor za iduću sezonu.

Tako se i dalje čeka odluka Mavericka Vinalesa o tome hoće li doći u tvorničku momčad Yamahe na mjesto Lorenza, ili će ipak ostati u Suzukiju. Nakon njegove odluke sve preostale kockice bi trebale vrlo brzo pasti na svoje mjestu, pri čemu najnovija šaputanja govore da je Vinales možda ipak bliže produživanju ugovora sa Suzukijem. Na tom tragu je onda nastala i na prvi pogled i pomalo znanstveno-fantastična teorija prema kojoj bi u Yamahi završio Pedrosa, a na njegovo mjesto u Repsol Hondi onda došao Crutchlow, koji je trenutno tek 18. u ukupnom poretku.

fbmp ytmp imp