Novosti

Uvex - automatsko zamračenje

UvexXX

Uvex bi trebao na tržište izbaciti kacigu s vizirom koji može mijenjati stupanj svoje zatamnjenosti. Promjena se vrši elektronskim putem, s time da taj proces može biti i automatski

 

Dok vožnja po kiši ili mraku traži korištenje prozirnog vizira, vožnja po dnevnom svjetlu, a posebno po žarkom suncu može biti puno ugodnija sa zatamnjenim vizirom. Nekolicina je proizvođača već ponudila rješenje tog problema u vidu malenog zatamnjenog vizira koji se može dodatno spustiti iza glavnog prozirnog vizira, no Uvex je naumio pokazati kako se taj problem osim mehaničkim može riješiti i elektronskim putem.

 

Naime, konstruirali su prozirni vizir koji se pritiskanjem posebne tipke može u trenu zamračiti, pri čemu postoji mogućnost da se taj proces uz pomoć posebnih foto ćelija odvija potpuno automatski. Jasno, proces je reverzibilan, što znači da vozač ili automatika mogu vizir ponovo učiniti sasvim transparentnim. Pretpostavlja se da će Uvex takvim elektronski kontroliranim vizirom prvo opremati svoju kacigu GT 500, s time da će zajedno s kacigom doći i još jedan, ovaj put sasvim običan, prozirni vizir.

fbmp ytmp imp