Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N117/MotoGP-Estoril/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N117/MotoGP-Estoril/Gallery

Motosport

Pedrosinih sretnih 13

MotoGP-EstorilXX

Nakon što je poput sjene slijedio Lorenza punih 25 krugova, Pedrosa je u suton utrke za VN Portugala odlučio uzeti stvar u svoje ruke i osvojiti 13 MotoGP pobjedu. U ukupnom poretku Lorenzo još uvijek kolo vodi

Znali smo gledati i uzbudljivije MotoGP utrke na stazi u Estorilu, no i ova je pružila nešto akcije. Već su u prvom zavoju Simoncelli i Stoner umalo katapultirani iz sedla, da bi tri zavoja kasnije Simoncelli doista poletio i tako padom završio drugu utrku u nizu. U istom zavoju i na isti način, samo koju sekundu kasnije pada i Barbera, a koji krug kasnije njihov uzor slijedi i Abraham.

Slične je sreće bio i Ben Spies kojem su mehaničari ostavili alat na motociklu što mu je smetalo kod aktiviranja prednje kočnice i remetilo koncentraciju. Nakon što je nekoliko puta izletio sa staze, promašivao linije, pa se čak i zaletio u Haydena, negdje polovicom utrke Spies je svoju agoniju okončao padom.

Što se tiče borbe za pobjedu, tu je gotovo od samog početka bilo jasno kako će glavnu ulogu igrati dva Španjolca. Perdosa je punih 25 krugova poput sjene lukavo slijedio Lorenza, da bi ga 4 kruga prije kraja obišao na kočenju na kraju ciljne ravnine i osvojio svoju 13. MotoGP pobjedu s 3 sekunde prednosti.

Treće je mjesto pripalo Stoneru, koji se mučio držati vodeći dvojac u vidokrugu, navodno i zato jer su mu se u jednom trenutku ukočila leđa. Činilo se kako desetak sekundi iza tih ukočenih leđa, pravo prvokupa na 4. poziciju ima Rossi. No, njemu se poput nametnika na rep zakačio Dovizioso, koji je konačno na izlasku iz zadnjeg zavoja zadnjeg kruga iskoristio zavjetrinu i Rossiju na samoj ciljnoj crti preoteo 4. mjesto za pišljive 2 stotinke sekunde.

Pomalo usamljen Edwards završio je na vrlo dobrom 6. mjestu, dok je njegov timski kolega Crutchlow malo popustio u samoj završnici utrke i izgubio svoj dugotrajni dvoboj s Aoyamom za 7. mjesto. Nakon što je Spies izletio iz igre, Haydenu je bilo pomalo dosadno na 9. mjestu, dok se de Puniet 10. mjesta domogao tek nakon ravnopravne borbe s 11. Eliasom i 12. Capirossijem. Kao posljednji 13. utrku je završio Bautista, što uopće nije loše ako uzmemo u obzir da je pravo medicinsko čudo što je nakon teškog loma noge uopće sjeo na motocikl.


Poredak nakon tri utrke:

1. Lorenzo Yamaha 65
2. Pedrosa Honda 61
3. Stoner Honda 41
4. Rossi Ducati 31
5. Hayden Ducati 30

{gallery}NOVOSTI/N117/MotoGP-Estoril/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp