Motosport

Motokros - Šipek dominirao na Vučaku, Leljak se vratio

MotokrosXX

Na stazi Vučak, u Zaboku, održana je četvrta ovogodišnja priredba Prvenstva Hrvatske u motokrosu. Vrlo su ozbiljne najave kako bi to mogao biti i oproštaj od te legendarne staze, na brijegu ponad samog središta grada, s obzirom na učestale zahtjeve za njezino premještanje.

Dolazak većeg broja Slovenaca za otvoreno natjecanje osnažio je zanimanje za ovu atraktivnu predstavu.

Dominirao je, kako se i očekivalo, ljubimac domaćih navijača, 37-godišnji rutiner Nenad Šipek (Yamaha). Njemu je Vučak omiljena staza, na kojoj je praktički odrastao, dobro poznaje svaki njezin djelić i nebrojeno puta i sam je vrijedno radio na njezinom poboljšanju i dograđivanju.

Jedini koji je mogao, u najjačoj MX Open konkurenciji, pratiti njegov tempo bio je Marko Leljak (KTM), koji je konačno dobio pravo nastupa ove sezone. Treći je bio Danijel Božić (KTM), iako je to na utrkama zapravo bio slovenski super - talent, 15-godišnji Tim Gajser (KTM), jer su zajedno vozile kategorije MX Open i MX2.

U otvorenoj utrci MX2, Tim Gajser je daleko pobjegao svima, a za domaće bodove slavio je Matej Jaroš (Kawasaki), ispred Hrvoja Karasa (Kawasaki) i Marka Tumbrija (Yamaha).

U MX 85, poput Šipeka je dominirao talentirani Luka Križnik (Yamaha), ispred borbenog Matije Kelave (KTM) i iz utrke u utrku sve boljeg mladog Luku Crnkovića (KTM). Između njih, u otvorenoj konkurenciji ubacio je „fant iz Dežele“ Miran Kovačič (suzuki).

Još jedan slovenski talent, mladi Jan Pancar (Kawasaki) zablistao je u otvborenoj konkurenciji juniorske MX 65 konkurencije, dok je za domaće prvenstvo očekivano dvostruki pobjednik bio Max Herendić, ispred Nikole Hranića i Antonija Ivšića (svi KTM).

Mlađahna Mia Ribić slavila je u MX 50 kategoriji. U natjecanju žena, pobijedila je Monica Banković (KTM), ispred Danijele Janković (Yamaha) i svoje sestre Marine Banković (Kawasaki).

Najbrojnija je bila konkurencija rekreativaca iz B – lige. Pobjednici su bili Alen Mikulić (Yamaha) u Open, te Paolo Bezuh (Kawasaki) u 250 konkurenciji.


fbmp ytmp imp