Motosport

Utvrđivanje gradiva

AragonXX

Pobjedom u Aragonu, osmom ove sezone, Stoner je nastavio dobro utabanom stazom, koja ga vodi do naslova prvaka. Lorenzu može pomoći još samo čudo

Nagledali smo se takvih utrka ove sezone. Stoner je pametno pričekao pola kruga da se ugriju gume i onda - u ovaj put posebnim Repsolovim bojama – suvereno otišao naprijed na putu do stote pobjede momčadi Repsol Honda, a koju je uveličao i Dani Pedrosa, završivši već treću utrku zaredom kao drugi. Da se radilo o poprilično dosadnom poslijepodnevu govori i to da su prva šestorica završila utrku s međusobnim razmacima od 6 do 8 sekundi, a donekle zanimljivo bilo je samo u borbi za najnižu stepenicu podija.

To treće mjesto je neko vrijeme držao Spies, ali je njegova Yamaha prebrzo pojela gume, tako da ga je obišao Simoncelli, koji je opet nakratko izletio sa staze i izgubio samopouzdanje. Na kraju svega se na 3. mjestu izdvojio Lorenzo, koji tako nakon Aragona za Stonerom zaostaje velikih 44 bodova, a do kraja su ostale još samo 4 utrke. Simoncelli je završio kao 4., a Spies kao 5, dok je vrlo dobru utrku odvozio Bautista, poguravši svoj Suzuki dok 6. mjesta i nadmudrivši pritom 7. Haydena i 8. Barberu. Jedina borba napeta do posljednjeg kruga bila je ona za 9. mjesto, zanimljiva i zbog toga jer je u njoj sudjelovao i Rossi.

Krenuvši u utrku iz boksova - kao kazna za to što je za potrebe svog novog Ducatija s aluminijskom glavčinom okvira otpečatio već 7. pogonski agregat – Rossi se polako probijao prema naprijed, no dok je došao među prvu desetoricu, stražnja je guma već bila potrošena. Na kraju je završio kao tek 10. i to 18 stotinki iza Crutchlowa i 16 stotinki ispred Aoyame. De Puniet je bio pretposljednji 12., s tom olakotnom okolnosti da je bio primoran izletjeti sa staze već u drugom zavoju, nakon što je ispred njega pao Abraham, dok je Edwards završio kao 13., s ponovo potrošenom stražnjom gumom. Osim Abrahama, u prvom je krugu pao i Dovizioso, dok se u 9. krugu, u nespretnom pokušaju pretjecanja, Capirossi zaletio u Eliasa i izbacio obojicu iz igre, iščašivši si pritom rame.


fbmp ytmp imp