Motosport

SA DAKAR 2012: 5. i 6. etapa

Dakar-etapa5-6XX

Despres i Coma su na 5. etapi nastavili s igrom mačke i miša i pritom se još više odvojili od ostatka društva. Nakon višednevne borbe s vrućinama, brzinski ispit na 6. etapi je otkazan zbog snijega

Peta etapa je donijela očekivana scenarij. Kao najbrži prethodnog dana, Coma je prvi krenuo u borbu s petom etapom, a Despres je slijedio njegove tragove u pijesku i relativno brzo ga sustigao. Na taj je način dodatno povećao svoj prednost u ukupnom poretku, a obojica su se istovremeno još više izdvojila od ostatka društva. Tek što je uhvatio pravi ritam, Verhoeven je upao u ozbiljne tehničke probleme sa svojim Shercom i time ispao iz igre za plasman pri vrhu, a dragocjene su minute u pijesku izgubili i Casteu na Yamahi te Barreda na Husqvarni.

Iako su se i na toj 5. etapi, donekle skraćenoj zbog poplava uzrokovanih kišama, vozači morali boriti i s temperaturama od 45°C, brzinski ispit na 6. etapi je otkazan iz sasvim suprotnih razloga. Naime, ruta je vodila od Argentine do Čilea preko visokih Anda, a zbog ogromnih količina svježe napadalog snijega i ekstremno niskih temperatura, organizator je odlučio preskočiti brzinski ispit i formirati organizirani konvoj. Nakon tog otkazivanja, natjecatelje čeka kružna 7. etapa u pustinji Atacama, a zatim u nedjelju slijedi zasluženi dan odmora.

TRENUTNI POREDAK (nakon 6. etapa):

1. Despres KTM 14h:19min:00sek
2. Coma KTM +9:51
3. Rodrigues Yamaha +47:56
4. Lopez Aprilia +49:00
5. Goncalves Husqvarna +54:47

Više u ovoj kategoriji: « Dakar 2014: Brod je pun Ples na kiši »
fbmp ytmp imp