Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N138/MotoGPSepang/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N138/MotoGPSepang/Gallery

Motosport

MotoGP: Pedrosinih 45 minuta



slikaXX
Savršen dan za Hondu. Pedrosa je u Maleziji pobijedio, a Marquez došao nadohvat MotoGP titule

Iako je Lorenzo sjajno startao iz drugog reda, već je nakon nekoliko krugova bilo jasno da se njegova Yamaha u Sepangu ne može nositi s Repsol Hondama u rukama Pedrose i Marqueza. Ne samo da se nije uspio odvojiti od Hondinog dvojca, nego je i usporavao cijelu kolonu, omogućujući i Rossiju i Bautisti da drže priključak.

Nakon što mu je dosadilo praćenje, Pedrosa je s lakoćom obišao Lorenza i odjurio po svoju tek treću pobjedu ove sezone. Pomoglo mu je i to što Marquez nije uspio iz prve obići Lorenza, nego su njih dvojica bili uključeni u bespoštednu borbu, koja je nakon nekoliko sjajnih pretjecanja ipak otišla u Marquezovu korist. Lorenzo je pokušao, ali nije mogao slijediti Marqueza, koji opet nije mogao pratiti odmaklog Pedrosu tako da je druga polovica utrke bila poprilično razvodnjena. Uslijed takvog razvoja događaja, Marquez bi već na slijedećoj utrci mogao postati svjetski prvak, primjerice, a jedna od mnoštva mogućih kombinacija je da on pobjedi, a da Lorenzo ne bude drugi.

Četvrti je ponovo bio Rossi, koji se nakon drugog mjesta na kvalifikacijama vjerojatno nadao boljem rezultatu, ali je na kraju zaostao 10 sekundi za Pedrosom. U ranoj fazi utrke ga je umalo srušio Bautista, koji je nakon te pogreške na kočenju izgubio kontakt s vodećima i pao u šake Crutchlowu. Njihova je borba do posljednjeg zavoja začinila završnicu utrke, s time da je nakon pretjecanja u posljednjem krugu peto mjesto ipak dohvatio Bautista prošavši ciljem 15 stotinki sekunde prije Crutchlowa.

Sedmi je bio Smith s Tech3 Yamahom, daleko iza njega ciljem je prošao i Dovizioso s Ducatijem, dok je popis onih koji su utrku završili s manje od minute zaostatka za pobjednikom taman zaključio Aleix Espargaro, koji je ponovo bio najbolji CRT. Dvije sekunde kasnije utrku je završio i Hernandez, koji je osvajanjem 10. mjesta pokazao kako dosta dobro zamjenjuje već zaboravljenog Spiesa u momčadi Pramac Ducati. Spomenimo da Bradl nije nastupio zbog slomljenog gležnja, dok je Hayden odstupio zbog kvara na Ducatiju.

Moto2 utrka prekinuta je u prvom krugu nakon zastrašujućeg pada petorice vozača, srećom bez težih posljedica. Čišćenje staze je potrajalo tako da je utrka skraćena na 12 krugova koji će proći u znaku Rabata, dok se njegov timski kolega Pol Espargaro u pretposljednjem krugu konačno obračunao s Luthijem i tako došao do važnih 20 bodova za drugo mjesto. Budući je trenutno vodeći Redding u posljednjem trenutku s ionako lošeg šestog mjesta pao na sedmo, borba za naslov u toj klasi je postala sasvim otvorena. Tri utrke prije kraja Redding ima samo 9 bodova prednosti u odnosu na Espargaroa, a sve bliže je i Rabat čiji se minus istopio na 27 bodova.

Po običaju, najneizvjesnija utrka je bila ona u klasi Moto3. Grupa od čak šestorice vozača sunovratila se u posljednji zavoj da bi na ciljnu ravninu prvi izašao Salom i prošao ciljem nepunih 7 tisućinki sekunde ispred Rinsa, obojica na KTM-u, dok je treće mjesto pripalo Oliveiri na indijskoj Mahindri. Uslijedila su još dvojica KTM-ovih vozača, odnosno Alex Marquez i Maverick Vinales, dok je Miller osvajanjem 6. mjesta s jedva nešto više od sekunde zaostatka pokazao da i FTR Honda ima potencijala. Kad je u pitanju ukupni poredak, Salom bježi Rinsu 14 bodova, dok Vinales sve više posustaje i trenutno zaostaje 26 bodova.


TRENUTNI POREDAK:

MotoGP
1. Marquez – Honda – 298 bodova
2. Lorenzo – Yamaha – 255
3. Pedrosa – Honda – 244
4. Rossi – Yamaha – 198
5. Crutchlow – Yamaha – 166

Moto2
1. Redding – Kalex – 224 bodova
2. Espargaro – Kalex – 215
3. Rabat – Kalex – 196
4. Kallio – Kalex – 156
5. Nakagami – Kalex – 138

Moto3
1. Salom – KTM – 284 bodova
2. Rins – KTM – 270
3. Vinales – KTM – 258
4. Marquez – KTM – 162
5. Folger – Kalex KTM – 137


{gallery}NOVOSTI/N138/MotoGPSepang/Gallery{/gallery}

fbmp ytmp imp