Motosport

Prvi test Suter BMW-a

Suter-BMWXX

Suter je daleko odmakao u pripremama svog MotoGP motocikla pokretanog BMW agregatom i usklađenog s nadolazećim pravilima za 2012. U Jerezu su već odradili prva javna testiranja

Punih godinu dana prije nego će nova pravila stupiti na snagu, Suter već funkcionalni prototip MotoGP motocikla pokretanog BMW-ovim agregatom. Eskil Suter je uz pomoć Marc VDS momčadi, koja trenutno nastupa u Moto2 prvenstvu, odradio uspješnu premijeru svog budućeg MotoGP motocikla za kojeg se nada da će ga jednog dana prodavati privatnim momčadima.

S obzirom na to da je prvog od tri dana predviđenih za testiranja padala kiša, Marc VDS Suter je svoju premijeru odradio na kišnim gumama i to u rukama Australca Cudlina, kojem se sljedećeg dana u nešto povoljnijim vremenskim uvjetima pridružio i europski supersport prvak Carmelo Morales. Njih su dvojica ukupno odvozila stotinjak krugova, nakon čega je Cudlin izjavio kako ga Suter BMW u vožnji podsjeća na Moto2 motocikl. Takav dojam potvrđuju i ostvarena vremena, budući su i neki Moto2 vozači, koji su istovremeno odrađivali svoja testiranja, bili osjetno brži od Cudlina.

Tih su dana stazom u Jerezu kružili i Guareschi i Battaini kao testni vozači Ducatija, a s obzirom na to da je rookie, dodatnu priliku za testiranje MotoGP motocikla imao je i Karel Abraham. On je u jednom trenutku ozbiljno oštetio svoj Ducati, ali je svejedno uspio odvoziti krug u vremenu 1:41,6, što je za skoro 4 sekunde bolje vrijeme od Cudlina na Suter BMW-u.
Više u ovoj kategoriji: « Moto3 projekt MotoGP - Tri u redu »
fbmp ytmp imp