Motosport

Dunlop osvaja Svjetsko Endurance Prvenstvo

Endurance-DunlopXX

Finalna runda svjetskog Endurance prvenstva FIM za 2010. godinu, 8 sati Dohe 14. studenog bila je scena na kojoj je tim Suzuki Endurance na Dunlop gumama osvojio kariranu zastavu i osigurao ne samo pobjedu na utrci već i titulu na Svjetskom prvenstvu za 2010. godinu. Pet motocikala sa Dunlop gumama završilo je utrku među deset najboljih, a pobjeda na ovom prvenstvu je osmi put da je Dunlop ugrabio svjetsku titulu u proteklih deset godina.

SERT je osvojio titulu s razlikom od pet bodova ispred najbližih rivala, trijumfirajući na kraju uzbudljive sezone u kojoj je bila i utrka bez rezultata u Le Mansu u Francuskoj i neučestvovanje u trećoj rundi na Suzuki u Japanu. Uz pobjedu u Dohi, tu su i pobjede na 8 sati Albacete u Španjolskoj i 24 sata Bol d'Or u Francuskoj. Uspjeh za Dunlop ima poseban značaj jer Svjetsko Endurance prvenstvo ostaje jedina svjetska serija utrka na cesti sa otvorenim natjecanjem guma. Usprkos najodlučnijim naporima proizvođača rivala, Dunlop može polagati pravo na titulu sa osam od deset prvenstava, što je ukupno iz 14 od 28 godina koliko se serija vozi, više od bilo kog drugog proizvođača guma.

„Ovo je za nas fantastično postignuće" - izjavio je menadžer moto sporta tvrtke Dunlop, Stephen Male – i nastavlja: „Svjetska serija FIM Endurance predstavlja jednu od najvećih izazova na utrkama. Naši kupci guma za trkaće staze traže gume koje funkcioniraju po danu i noći, vruće ili hladne, bilo da je mokro ili suho. Duljina utrka znači da gume također trebaju veću trajnost od tradicionalnih „sprint" trkaćih guma, što nam je pomoglo razviti gume za cestu visokih performansi na tragu naše filozofije „s utrke na cestu"."
„Ponovno osvajanje titule sa ni manje ni više nego pet motocikala sa Dunlop gumama među deset najboljih nagrada je za napore koje je Dunlopov tim za moto sport uložio da bi ostao ispred konkurencije i proizveo vodeću trkaću gumu u klasi" - rekao je Sharon Antonaros, direktor marketinga za Europu tvrtke Dunlop. „Komercijalo već dajemo ono što nam se vratilo od moto sporta našim kupcima koji voze po cesti, koristeći tehnologije NTEC i Multi'Tread (MT) dobivene iz utrka za naš asortiman SportSmart i GP Racer D211 guma visokih performansi.

Podsjetimo da mnogi vodeći svjetski proizvođači motocikala, kao što su Aprilia, Benelli, Harley Davidson, Honda, Husqvarna, Kawasaki, KTM, Piaggio, Suzuki, Triumph i Yamaha koriste Dunlopove gume kao prvu ugradnju.
fbmp ytmp imp