Motosport

Rossijev povratak godine

Rossi-povratakXX

Ne, ne vraća se Rossi natrag u Yamahu, iako sada vjerojatno ne bi imao ništa protiv toga, nego je u prestižnom Laureus Awardu na ime svojeg prošlogodišnjeg čudesno brzog ozdravljenja dobio nagradu za povratnika godine

Laureus Academy Award je jedno od najprestižnijih i svakako najglamuroznijih izbora za sportaša godina. U izbor ulaze zaslužni pojedinci iz svih grana sporta, pa tako i iz svijeta moto utrka, iako, realno gledajući, imaju male šanse za osvajanje glavnih nagrada kraj tenisača, atletičara, skijaša, pa i vozača Formule 1. Pa ipak, Rossi se već bio našao u užem izboru, a ovaj put je i osvojio titulu, doduše ne onu glavnu za sportaša godine, već onu sporednu za povratnika godina.

Ta mu je titula dodijeljena zbog njegovog nevjerojatnog brzog oporavka prilikom kompliciranog dvostrukog otvorenog prijeloma noge na treningu u Mugellu. Od trenutka njegova pada, pa do povratka na treninzima za VN Njemačke prošao je samo 41 dan, s time da je prva neslužbena testiranja na superbike motociklu odradio i nekoliko dana ranije. Težinu Laureus Awardu daje to što stručni žiri čini 46 bivših velikih sportaša, s time da je dosad velikane motosporta predstavljao Giacomo Agostini, a od ove godine mu se pridružuje i Mick Doohan.
fbmp ytmp imp