Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N117/BoldOr/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N117/BoldOr/Gallery

Motosport

Pobjeda Suzukija na 24 sata Bol d'Ora

BoldOrXX

U francuskom Magny Coursu je utrkom 24 sata Bol d'ora odrađena prva utrka svjetskog prvenstva. Pobjedu je odnijela momčad Suzukija, ispred Kawasakija i BMW-a

Momčad SERT (Suzuki Endurance Racing Team) je - nakon 24 sata utrkivanja i 814 krugova na stazi Magny Cours - odnijela 4 uzastopnu pobjedu na slavnoj utrci 24 sata Bol d'Ora s kojom je započelo ovogodišnje prvenstvo. Pobjednički tim u sastavu Phillipe, Forray i Delhale nanizao je 6 krugova više od tima SRC Kawasaki u sastavu Da Costa, Le Blanc i Four. Bila je to ujedno i 11 uzastopno slavlje Dunlopa, koji je na 24 sata Bol d'Ora nepobjediv još od 2001. godine, od toga 10 puta sa Suzukijem i jednom s Yamahom.

I dok borba za pobjedu nije bila posebno neizvjesna, dvije su momčadi do samog kraja bile u igri za treće mjesto. Na kraju je momčad Bolliger Kawasaki skupila jedan krug manje od momčadi BMW Motorrad France 99 za koju su vozili Gimbert, Nigon i Australac Coudlin kao jedini vozač na postolju bez francuske putovnice. Peto mjesto je u svom prvom nastupu izborila momčad Honda TT Legends, za koju voze Plater, McGuinness, Amor.

Ukupno su do cilja stigla 35 tima, od njih 52 koliko ih je startalo, a najzvučnije odustajanje bilo je ono momčadi Monster YART za koju već godinama vozi - i povremeno osvaja naslove svjetskog prvaka – Slovenac Igor Jerman. Nakon 16 sati vožnje i izravne borbe za pobjedu izdahnuo je motor njihove Yamahe R1.

Slovenac Janez Prosenik je vozeći Suzuki GSX-R 1000 osvojio 21. mjesto u ukupnom poretku, sa 54 krugova zaostatka, što je bilo dovoljno za 9. mjesto u klasi Superstock. Posljednje mjesto među onima koji su završili utrku pripalo je Serbian Racing Teamu za kojeg su vozili Stojanović, Perišić i Rumunj Mistode.


POREDAK

1. SERT Phillipe, Foray, Delhalle Suzuki 814 krugova
2. SRC Kawasaki Da Costa, Leblanc, Four Kawasaki +6 krugova
3. BMW France 99 Gimbert, Coudlin, Olivier BMW +11 krugova
4. Bolliger Team Saiger, Stamm, Tangre Kawasaki +12 krugova
5. Honda TT Legends Plater, Mc Guinness, Amor Honda +18 krugova

{gallery}NOVOSTI/N117/BoldOr/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp