Motosport

8 sati Dohe u znaku BMW-a

DohaXX

Druga utrka svjetskog endurance prvenstva obilježena je problemima nekih najjačih momčadi, ali i zasluženom pobjedom momčadi BMW

Teško da se može išta prigovoriti pobjedi momčadi BMW Motorrad France (Michelin) na utrci 8 sati Dohe. Bili su najbrži na treninzima i kvalifikacijama, a i na samoj utrci su vodili skoro cijelo vrijeme i na kraju imali tri kruga prednosti nad drugoplasiranom momčadi. Osim čiste brzine trojca Nigon, Cudlin i Gimbert, u prilog BMW-oj pobjedi je išao i izostanak ozbiljnijih problema, što se ne bi moglo reći za neke druge favorite.

Tako je Suzukijeva momčad SERT (Kagayama, Delhalle, Phillipe) imala problema sa crijevom za ulje, ali oni su barem završili utrku na solidnom 4. mjestu, dok nijedna od dvije momčadi Yamahe nije vidjela cilj. U timu Yamaha France GMT 94 (D. Checa, Foray, Lagrive) su dobro krenuli, ali su morali odustati zbog pregrijavanja, a zbog problema s motorom je odustala i austrijska Monster YART Yamaha, u kojoj se standardnom slovenskom veteranu Igoru Jermanu pridružio i Noriyuki Haga.

Takav je razvoj događaja dobro iskoristila i švicarska momčad Bolliger Kawasaki (Pirelli) dograbivši 2. mjesto, dok je treća momčad bila Honda TT Legends (Dunlop), u kojoj su standardne vozače zaokupljene TT utrkama i više nego dostojno zamijenili Kiyonari, M. Laverty i O'Halloran. S obzirom da se momčad SRC Kawasaki nije pojavila na startu, SERT Suzuki je osvajanjem 4. mjesta preuzeo vodstvo u ukupnom poretku. Treća od ukupno pet ovogodišnjih okupljanja je utrka 8 h Suzuke za koju su neki od glavnih timova već najavili posebne vozačke kombinacije.

fbmp ytmp imp