Motosport

Youthstream uvodi zone na Prvenstvu Europe

ZoneXX

Od 2012. godine promotor Youthstream na Prvenstvo Europe uvodi zone; zasad četiri - na natjecanjima mladih, u EMX 85 i EMX 65 konkurenciji

Promotor za FIM svjetskog motokros prvenstva Youthstream, koji ima od početka ove godine ugovor i s UEM, za večinu natjecanja na Prvenstvu Europe, od 2012. godine uvodi novine: Europu će podijeliti na četiri zone. Ideja je to kakvu sličnu su već ranije neki naši motokrosni djelatnici nudili odgovornim stručnjacima za motokros u UEM.

U početku će na četiri zonska natjecanja sudjelovati mladi vozači iz konkurencije EMX 85 i EMX 65. Od travnja do lipnja u svakoj zoni bit će od tri do šest priredbi. Po deset najboljih vozača u svakoj od zona, Youthstream će ugostiti na Festivalu motokrosa, u kolovozu slijedeće godine u Velikoj Britaniji, zajedno s Grand Prix natjecanjem MX1 & MX2 svjetskog prvenstva!

Tako će novi prvaci dobiti i zasluženi publicitet, te biti i pred očima najuglednijih menadžera. - Ovakav sustav će osnažiti masovnost i kvalitetu natjecanja, podići zanimanje publike, medija i sponzora. Bit će više organizatora i domaćina ! – nije krio oduševljenje Škotlanđanin Eddie Herd, predsjednjik UEM Komisije za motokros.

(Na slici su funkcioneri FIM i UEM, nakon što su zone obznanjene na sastanku u Teutschenthalu, u Njemačkoj – slijeva; Rizzi, Herd, dr. Srb, De Graaf i Glas). Evo i kako su podijeljene četiri zone, a svaku će voditi posebni koordinator UEM.

SJEVERO – ZAPADNA EUROPA: Belgija, Danska, Njemačka, Velika Britanija, Island, Luxembourg, Nizozemska, Norveška, Švedska. (Koordinator: Peter Hansen, dopredsjednik UEM i član MX komisije).

SJEVERO – ISTOČNA EUROPA: Bjelorusija, Češka, Rstonija, Finska, Latvija, Litva, Poljska, Rusija, Slovačka, Ukrajina (Koordinator: Nina Birjukova, dopredsjednica UEM i članica FIM i UEM MX komisija).

JUGO – ISTOČNA EUROPA: Albanija, Austrija, Azerbejdžan, Bosna i Hercegovina, Bugarska, HRVATSKA, Cipar, Makedonija, Grčka, Mađarska, Izrael, Kazahstan, Moldavija, Crna Gora, Rumunjska, Srbija, Slovenija, Turska. (Koordinator: Bogdan Nikolov, predsjednik Balkanske motociklističke unije i Bugarske MF).

JUGO – ZAPADNA EUROPA: Andorra, Francuska, Italija, Lichtenstein, Malta, Monaco, Portugal, San Marino, Španjolska, Švicarska. (Koordinator: Paolo Sesti, predsjednik FMI – Motociklističke federacije Italije).


fbmp ytmp imp