Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N123/Pharaons-Rally/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N123/Pharaons-Rally/Gallery

Motosport

Coma po peti put faraon

Pharaons-RallyXX

Egipatski Pharaons rally pretposljednja je provjera pred Dakar. I dok je Coma s KTM-om nastavio niz nepobjedivosti, Rodrigues je s Yamahom osvojio titulu svjetskog prvaka

Iako u Egiptu još uvijek pomalo vrije, tradicija jurnjave po tamošnjim pustinjama uspješno je nastavljena. Pharaons Rally redovita je stanica svjetskog prvenstva i jedno od zahtjevnijih natjecanje ove vrste, što je dokazano i ove godine. Vozilo se ukupno 6 dnevnih etapa, a pobjednik je sukladno očekivanjima bio Coma.

Iako je s tri etapne pobjede bio izjednačen s Rodriguesom, Coma je s tvorničkim KTM-om na kraju imao skoro 14 minuta prednosti i tako je već peti put osvojio ovaj rally. Nakon pobjede na Dakru, Coma je slavio i na sve tri utrke svjetskog prvenstva na kojima je nastupio, no ni takva apsolutna dominacija mu nije bila dovoljna da ponovo postane svjetski prvak.

Taj je naslov otišao u ruke Rodriguesa, koji je sa svojom Yamahom češće nastupao i tako je, utrku prije kraja, skupio nedostižnu bodovnu prednost. Despres, glavni protivnik Come, izbjegava izravna sučeljavanja i on je gotovo istovremeno nastupio u dalekoj Australiji, samo da bi odustao nakon što je vidio da ne može pobijediti lokalne vozače.

Poljak Przygonski (KTM) bio je jedini koji je u Egiptu do samog kraja mogao pratiti ritam i Come i Rodriguesa te je zasluženo okupirao najnižu stepenicu pobjedničkog postolja. Lopez, prvotimac Aprilije, vratio se utrkama nakon teškog pada ranije ove godine, no imao je previše tehničkih problema da bi bio konkurentan, a na posljednjoj su etapi Viladoms (Yamaha) i Dabrowski (KTM) odustali zbog kvara na pogonskim agregatima, dok je Mancini (KTM) morao odustati nakon pada.

U takvoj su se prorijeđenoj konkurenciji daleko u ukupnom poretku uspjeli probiti i neki manje poznati vozači, no vjerujemo samo privremeno, do rallyja u Maroku, na kojem se ponovo očekuju sva najveća imena ovog sporta budući se radi o posljednjoj provjeri prije nastupa na rallyju Dakar.

POREDAK

1. Marc Coma KTM 23h:58:01
2. Helder Rodrigues Yamaha +13:39
3. Jakub Przygonski KTM +22:38
4. Jes Munk KTM +3h:48:23
5. Edouard Boulanger Aprilia +5h:14:28

{gallery}NOVOSTI/N123/Pharaons-Rally/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp