Motosport

Serge Nuques slavio na Scorpions Mastersu

NuquesXX

Drugo izdanje atraktivnog i popularnog međunarodnog natjecanja u motociklističkoj kombinaciji održano je u gradiću Alesu, na jugu Francuske.

Pratilo ga je više od 20 tisuća gledatelja, oduševljenih zanimljivim utrkama u enduru, supermotu, na cesti, te trialu. Okupio se velik broj sjajnih natjecatelja iz raznih disciplina, ali i raznih generacija.

Na koncu je trijumfirao poznati francuski enduraš i reli majstor, ove godine pobjednik France Toura, te čuvenog Tunisian Rallyja, Serge Nuques, na Yamahi Z8. Nuques je izborio 36 bodova (šest u trialu, 12 u enduru, pet i šest na cesti i sedam u supermotu).

Ipak je njegova pobjeda pomalo iznenađujuća, ispred drugoplasiranog Davida Knighta, s otoka Mana u Velikoj Britaniji, s 38 bodova (4, 2, 13, 4, 15), poznate zvijezde endura i Cross Countryja, te branitelja naslova iz prošle godine, Francuza Adriena Chareyera također s 38 bodova (11, 8, 9, 3, 7), višestrukog prvaka supermoto discipline.

Slijedili su; francuski motokros as, bivši dvostruki svjetski prvak Frederic Bolley 42, te Brazilac Julien Da Costa 44, vrsni brzinac i drugi ... Pojedinačno, po disciplinama, slavili su; Brazilac Julien Da Costa u obje utrke na cesti, Francuz Yves Demaria na supermoto utrci, japanski specijalist Takahisha Fujinami u trialu, te kao iznenađenje, svestrani domaći vozač Pierre – Alexandre Renet u enduru.

fbmp ytmp imp