Motosport

Križnik između Šipeka i Jaroša u Osijeku

KriznikXX

Zanimljivo je bilo na prvoj motokros priredbi u Osijeku. Moto Sport Osijek klub, uz potporu Grada Osijeka, organizirao je pozivnu međunarodnu utrku, na novoj stazi u popularnom Adrenalin parku.

Okupilo se puno gledatelja, a nastupili su brojni vozači iz Mađarske, Srbije i Hrvatske. Najviše uzbuđenja pružili su natjecatelji MX Open i MX2 kategorija, u njihovim zajedničkim utrkama, zbog čega su se još jednom ogledali branitelji naslova prvaka države iz protekle sezone; Nenad Šipek (Yamaha) i Matej Jaroš (Kawasaki).

„Leteći Zagorec“ Šipek vodio je cijelim tijekom prve utrke, ali ga je mladi Požežanin Jaroš pretekao doslovce u zadnjem krugu. U drugoj utrci, Šipek je apsolutno dominirao, a između njega i Jaroša ubacio se talentirani Luka Križnik (Yamaha), što je zapažen uspjeh za tog 15-godišnjaka (na slici).

Tako je u MX Open slavio Nenad Šipek, ispred Danijela Božića i Igora Ermakore (oba KTM), dvojice Srba; Aleksa Varadija (kawasaki) i Bencea Časara (KTM), te Ivice Bišćana (kawasaki) i Srbina Lajosa Bajassa (KTM).

U MX2 je najbolji bio Matej Jaroš, ispred Križnika, a slijedili su; Hrvoje Karas, Bruno Porobić i Karlo Lešković (svi yamaha), Srbin Tamas Časar (KTM), Leo Pandžić i Josip Bičanović (oba yamaha), Srbi Kristija Forgo (honda) i Richard Sagmeister (KTM).

Kod mladih natjecatelja, kategorije MX 85 i 65 također su nastupile zajedno, ali je u MX 65 bio samo jedan vozač, Dominik Piskor (KTM). Pobijedio je Luka Crnković (KTM), ispred Srba Noela Kovacsa i Alija Arszena (oba KTM), domaćeg vozača Marka Vukomanovića (yamaha), te srpskih vozača Igora Berenjija i Adriana Bakosa (oba KTM). I veterani su nastupili zajedno s B – ligaškim vozačima.

U B – Open slavio je Mađar Chaba Chelotei, ispred Renata Sokolovića i Srbina Zoltana Češka (svi KTM). Slijedili su; Igor Mraz (yamaha), Dražen Martinušić, Duško Banda i Vatroslav Suvala (svi kawasaki), Mario Majdiš i Marko Barač (oba yamaha), te Krunoslav Ivanović (honda) i Ivan Vakoš (yamaha).

U B – 250 najbolji je bio Josip Horvat, ispred Roberta Šimunovića (oba honda). Treće mjesto zauzeo je Mađar Martin Chelotei (yamaha), a slijedili su: Srbin Kristijan Urban (yamaha), Luka Papak (yamaha) i Matej Mijić (KTM).

Kod veterana dominirao je legendarni, svestrani srpski motociklist Gabor Sagmeister (KTM), poznat kao redovit i uspješan sudionik zadnjih godina na znamenitom Reliju Dakar. Taj bivši uspješni motokros natjecatelj slavio je u obje utrke ispred Dominica Tešića (KTM) i svog zemljaka Zoltana Molnara (husqvarna). Slijedili su; Sasha Tešić (KTM), Ivica Konrad (honda) i Dalibor Horvat (aprilia).

fbmp ytmp imp