Motosport

Monster i Yamaha

P20130108124352432
S povratkom Rossija u tvorničku momčad Yamahe su se počeli vraćati i sponzori

Kad je prije dvije sezone Rossi napustio Yamahu, otišao je i Fiat kao glavni sponzor. Iako su u svojim redovima imali svjetskog prvaka Lorenza i popularnog Spiesa, tvornički motocikl Yamahe su protekle dvije sezone bili u korporativnim bojama. No, sad kad se vratio Rossi, počeli su se vraćati i sponzori.

Prvi među njima je Monster, koji je i dosad bio osobni sponzor Rossija, a sada je svoje izdašne donacije odlučio podiči na razinu cijele momčadi. Problem je bio Lorenzo, koji je protekle dvije sezone bio na platnoj listi Rockstara, izravnog konkurenta Monstera na tržištu energetskih napitaka.

To je riješeno tako da je Monster, navodno, istovario Yamahi milijun dolara kako bi otkupili preostali dvogodišnji ugovor Rockstara i Lorenza, a onda je, opet navodno, na to još pridodao 3 milijuna dolara kako bi se njihove naljepnice, osim na zaštitnoj opremi Rossija i Lorenza, mogle naći i na oplatama motocikala. Prema najavama, cijela ta priča ne bi trebala imati utjecaja na momčad Tech 3 Yamaha, kojoj će Monster i dalje biti glavni sponzor.

Ostaje za vidjeti kako će na to reagirati glavni konkurent Red Bull, koji u MotoGP klasi sponzorira neke vozače, uključujući i Pedrosu, ali u MotoGP klasi još uvijek nije i izdašniji mecena neke momčadi. No, ako je suditi po nedavnim izjavama, Red Bull uopće ne zanima sponzoriranje momčadi ako nisu u njezinu vlasništvu. To je recept koji dokazano dobro funkcionira u Formuli 1, ostaje za vidjeti hoće li se realizirati i u MotoGP-u. Navodno još nisu našli momčad koja bi zadovoljila njihove kriterije.

fbmp ytmp imp