Motosport

MotoGP: Peugeot ulazi u Moto3 prvenstvo

Peugeot-XR7

Biti će to samo Mahindra motocikli s drugim naljepnicama, no možda je to nagovještaj novog smjera za Peugeot.

Njemačka momčad RTG, koja je ove godine koristila Honda motocikle u Moto3 prvenstvu, iduće će sezone braniti boje Peugeota. Pritom će i doslovno od Peugeota biti samo boje, budući je mehanika preuzeta od Moto3 motocikala marke Mahindra, slično kao što je to slučaj s Husqvarnom, kao klonom KTM-a.

Takvo što je i donekle očekivan potez nakon što je prije godinu dana indijska Mahindra kupila 51% tvrtke Peugeot Motorcycles, koja se službeno vodi kao najstariji živući proizvođač motocikala, iako su danas poznati isključivo kao proizvođači skutera i mopeda. U momčadi RTG ostaje francuski veteran Alex Masbuo, dok bi ime drugog vozača trebalo biti uskoro otkriveno.

Inače, natjecateljski Mahindra motocikli se razvijaju u Italiji, a iako su ove godine izgubili korak s KTM-om i Hondom, najavljuju kako će iduće godine imati konkurentniji paket, sa snažnijim agregatom. Ostaje za vidjeti znači li taj potez da će Peugeot u skoroj budućnosti prodavati i motocikle male zapremine. Na fotografiji je sportski moped XR7 kojeg su donedavno imali u ponudi.

fbmp ytmp imp