Motosport

Supercross: Dungey treći puta zaredom prvak

Ryan Dungey

 

Nakon dramatične završnice finalne utrke Monster Energy Supercross u Las Vegasu KTM-ov tvornički vozač Ryan Dungey osvojio je svoju četvrtu titulu Supercross prvaka, a treću uzastopnu. Tako se on pridružio legendama ovog sporta Jeremy McGrathu, Ricky Carmichaelu i Ryan Villopotou koji imaju četiri ili više osvojenih prvenstava u premier klasi.

Dungeyu je bilo dovoljno da u Vegasu bude šesti, ako Tomac bude prvi, no niti je Eli Tomac bio prvi, niti Ryan šesti. U posljednjem krugu četvorica vozača su mogla pobijediti, a u tom četveroboju najbolje se snašao Jason Anderson na Husqvarni, dok su favoriti “pazili” jedan na drugoga. Naime, Dungey i Tomac imali su čak tri puta kontakt u zavoju gdje je svaki puta Tomac bio s unutarnje strane i izgurao Dungeya, jednom čak i sa staze. Tomac kao da ga je čekao, jer je znao da mu samo loša pozicija Ryana može donijeti titulu prvaka.
Ali Dungey se nije dao isprovocirati pa je Tomac na kraju završio na drugom mjestu, dok se ispred Dungeya u toj borbi ugurao Tomcev timski kolega Josh Grant. No i četvrto mjesto bilo je dovoljno da Dungey uzme svoju treću uzastopnu titulu Supercross prvaka u najjačoj kategoriji, s 5 bodova prednosti pred Tomcem.

1. Ryan Dungey,    KTM            359
2. Eli Tomac,          Kawasaki    354
3. Marvin Musquin, KTM          293
4. Jason Anderson, Suzuki      273
5. David Millsaps,   KTM          221
6. Blake Baggett,   KTM          220
7. Cole Seely         Honda        212
8. Dean Wilson       Husqvarna  185
9. Chad Reed         Yamaha       182
10. Joshua Grant,   Kawasaki    175

Ryan s 2017 copy

fbmp ytmp imp