Motosport

Motocross PH: Kelavi još jedna pobjeda, Crnković ozlijeđen

start petricka wm

 

Staza Antunov brijeg u Gornjoj Petričkoj na praznik rada je ugostila četvrtu utrku Otvorenog prvenstva Hrvatske u motocrossu. Nažalost, ovu utrku su obilježili teži padovi, uslijed kojih je došlo do neplaniranih pauza, promjene satnice, ali i otkazivanja vožnji.

U zajedničkim vožnjama klase MX2 i Open najbolje je startao Janko Martinac. U prvoj je odmah iza njega bio Luka Crnković, koji ubrzo preuzima vodstvo. Matija Kelava, inače vodeći u prvenstvu, lošije je startao, ali se kroz nekoliko krugova probio do Crnkovića - uslijedila je borba tijekom većeg dijela utrke. Nažalost, u žaru borbe – Crnković teže pada na finalnom skoku, prilikom čega lomi potkoljenicu. Kelava završava prvi, Martinac drugi, a Renato Sokolović treći. Identičan poredak je bio i u drugoj utrci, a samim time i u ukupnoj klasifikaciji.


kelava petricka
Matija Kelava #97, vodeći u klasi MX-Open

U klasi MX2, Nikola Hranić je upisao još jednu pobjedu ispred Filipa Vragotuka. Iako je Hranić bio uvjerljiv u prvoj vožnji, u drugoj vožnji mu je Vragotuk pred sam kraj utrke "došao na kotač" – končali su unutar sekunde. Treći je inače završio Edin Halilović.

poredak petricka


Juniori

Patrik Ujčić ponovno je upisao dvostruku pobjedu u klasi MX 85. Ovog puta je bilo borbeno s Lukom Kunićem, koji je tijekom prve utrke bio blizu - no pao u završnici. U drugoj utrci se spomenuti dvojac i izmjenjivao na vodećoj poziciji. No, onda Kunić ima veliki pad, srećom bez težih posljedica. Na kraju su na postolju završili David Petanjek i Mia Ribić.

Najbrži u klasi MX65 bio je Šimun Ivandić. U obje vožnje ispred Dine Lončara i Enole Šamu.

ivandic petricka
Šimun Ivandić #888 - pobjednik klase MX65, ispred Dine Lončara #5

Promjenom satnice je odlučeno kako klasa MX 50 neće voziti drugu vožnju. U prvoj je najbrži bio Bian Marcus Polan iz Slovenije. U klasifikaciji domaćeg prvenstva pobjednik je bio Alex Novak, ispred Stefana Lenčea, Karla Jurinića i Roka Ivandića.


B-Liga / Veterani

Kod B lige i Veterana bodovana je samo prva utrka, budući da je u drugoj došlo do težeg pada Danka Braima, gdje je vožnja prekinuta. Braim je inače pobijedio u prvoj utrci klase Veterani A, ispred Ivice Bišćana i Marija Klanjčića. U klasi Veteran B, najbrži su bili Slovenci Alojzij Fortuna i Drago Hribar. U klasifikaciji PH slavio je Dragutin Marović, ispred Krešimira Besednika i Marija Čukoića.

U klasi B-Open pobijedio je ponovno Dinko Folnović, ispred Krunoslava Ivanovića i Tomislava Kelečića. Klemen Popovič iz Slovenije bio je najbrži u klasi B250, ispred Nine Prše i Romana Cvitkovića.

b liga veterani
Pobjednici prve vožnje: Dinko Folnović #13 (B-open), Danko Braim #3 (Vet A)


U Gornjoj Petričkoj je također vožena i utrka quadcross-a. Najbrži je bio Tomaž Jernejšek ispred Damjana Brinovšeka te Tomaža Lesnika.

quadovi petricka

 

Ukupni rezultati:
Motocross - Gornja Petricka 2018

fbmp ytmp imp