Motosport

Motocross PH: Odvožene utrke u Petrinji i Kozarevcu

start koz wm

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u motocrossu nastavljeno je dvjema datumski bliskim utrkama. Proteklog vikenda vožena je utrka u Petrinji, a svega 4 dana kasnije, na blagdan Tijelova, vozači su ponovno stali na rampu u Kozarevcu.

Seniori

Matija Kelava sve je bliže osvajanju naslova u klasi MX-Open. U Petrinji je ponovno pokazao nadmoć i za krug prošao sve vozače na stazi. Janko Martinac se nakon ozlijede vratio i završio na drugome mjestu, dok je Matej Jaroš bio treći. U Kozarevcu je Kelava konačno imao konkurenciju. Jernej Irt iz Slovenije poveo je u obje vožnje, Kelava je držao tempo i bio blizu. U prvoj vožnji je Irt uzeo pobjedu, dok je u drugoj ona pripala Kelavi. Iza spomenutog dvojca ponovno su završili Martinac i Jaroš.

irt vs kelava
Jernej Irt #49 i Matija Kelava #97 u borbi..

U klasi MX2 Nikola Hranić ima sličan učinak kao i Kelava, i on je za krug prošao sve vozače u svojoj klasi. U Petrinji je kao drugi na postolju završio Luka Papak. Filip Vragotuk nakon pada u drugoj vožnji došao je do treće pozicije. U Kozarevcu je drugo mjesto pripalo Miranu Kovaćiću iz Slovenije za klasifikaciji za OPH. U PH Vragotuk je završio drugi, dok je treći ovog puta bio Edin Halilović.

hranic
Hranić dominantan u MX2

poredak koz mx2 open

Juniori

Patrik Ujčić ove sezone ne zna za poraz u klasi MX85 – pobijedio je do sada na svim utrkama gdje je nastupio. U protekle dvije utrke iza sebe je ostavio Luku Kunića i Davida Petanjeka. Kunić je u Petrinji bio nešto uvjerljiviji, u Kozarevcu je podijelio bodove s Petanjekom i zbog bolje druge vožnje bio ukupno drugi.

ujicic koz


Vodeći dvojac iz klase MX65; Dino Lončar i Šimun Ivandić još su jednom podijelili bodove u Petrinji.  Lončaru je ondje pripala ukupna pobjeda zbog bolje druge vožnje. U Kozarevcu je pak Ivandić uzeo dvostruku pobjedu ispred Lončara. Na obje priredbe treća je bila Enola Šamu.

ivandic vs loncar


Bian Marcus Polanec iz Slovenije uzeo je ukupnu pobjedu u klasi MX50 u Petrinji. Tin Troha, koji vozi pod slovenskom licencom, ondje je bio drugi. U klasifikaciji Prvenstva Hrvatske najbrži je bio Alex Novak ispred Noe Polenusa i Karla Jurinića. Identična klasifikacija PH je bila i u Kozarevcu, dok je u OPH Polanec ovog puta bio drugi.

novak mx50

poredak koz juniori


B-Liga i Veterani

Roman Cvitković je uzeo pobjedu u klasi B250 u Petrinji. Tomislav Bermanec bio je drugi, a Igor Mraz treći. U Kozarevcu je pobjeda pripala Bermanecu, ispred Martina Duila, a Mraz je bio ponovno treći.

bermanec koz
Tomislav Bermanec, trenutno vodeći u klasi B250

U klasi B-Open, pobjeda u Petrinji je pripala Dinku Folnoviću pobijedio je u Petrinji, ispred Krunoslava Ivanović i Tomislava Kelečića. U Kozarevcu je Folnović bio bodovno izjednačen s Ivanovićem – ali je zbog bolje druge vožnje pobjeda pripala Ivanoviću, Kelečić je ponovo bio treći.

ivanovic folnovic b open
Krunoslav Ivanović #41 završio je u Kozarevcu ispred Dinka Folnovića #13

poredak bliga koz


Danko Braim vratio se pobjedama u Klasi Veteran A, na posljednje dvije utrke je iza sebe ostavio Marija Klanjčića i Ivicu Jakopeca.

Alojzij Fortuna iz Slovenije, posljednje dvije utrke je bio najbrži u klasi Veteran B. U klasifikaciji PH najbrži je bio Dragutin Marović, ispred Krešimira Besednika i Marija Čukoića. Utrka u Kozarevcu se nije bodovala za PH, budući da su nastupili samo Marović i Besednik.

braim koz
Danko Braim #3 - Veterani A

poredak koz veterani

Quad

Quadovi su nastupili u Kozarevcu, a najbrži je ovog puta bio Damjan Brinovšek, ispred Roberta Eggera i Ivana Brdarića.

quad kozarevac


Rezultati - Petrinja 2018

Rezultati - Kozarevac 2018

fbmp ytmp imp