Motosport

MXGP: Gajser preuzeo vodstvo

MXGP START MOTOCROSS GP 8 RUS 2019

Osma utrka Svjetskog motocross prvenstva vožena je u ruskom Orlyonoku. Iza nas je uzbudljiv vikend, u kojem je Tim Gajser preuzeo vodstvo u klasi MXGP. S velikim zanimanje se pratio i povratak Jeffrey-a Herlingsa, koji je zbog ozlijede propustio ranije utrke.

MXGP: Gajser s 13 bodova bježi Cairoliju

U prvoj nedjeljnoj vožnji Romain Febvre je uzeo holeshot, svega nekoliko centimetara ispred Tima Gajsera. Gajser se odmah probio na vodeću poziciju, dok je Febvre do dugog zavoja pao na četvrto mjesto. Clement Desalle se ubrzo nakon starta probio na drugu poziciju i sve do lakšeg pada pratio Gajsera. Desalle potom s pete pozicije kreće u napad prema Herlingsu, ali onda ponovno pada. No, ovog puta je pad bio znatno teži, budući da se desio pri punoj brzini – prve informacije govore o slomljenoj potkoljenici.

Pad Desalle-a nije bio jedini u ovoj vožnji, još dvoje vozača Kawasakija je teško stradalo; Evgeny Bobrishev slomio je nogu, dok je Alessandro Lupino izvukao deblji kraj i zaradio ozljede kralježnice. Gautier Paulin je također nezgodno pao, ali osim izgubljenih bodova u vožnji, prošao je bez ozbiljnijih posljedica. Problemi nisu ni zaobišli Antonija Cairolija koji je nakon lošeg starta končao tek 12.

Gajser je sigurno stigao do pobjede u prvoj vožnji i već osigurao mjesto vodećeg u poretku. Drugi je završio Arnaud Tonus, a treći Febvre.

U drugoj vožnji Glenn Coldenhoff grabi holeshot, nekoliko krugova drži vodeći tempo, a onda počinje opadati. Prvo ga za vodeću poziciju prolazi Gajser, a vrlo brzo i Tonus, kojeg je pratio Jeremy Seewer. Tonus se sredinom utrke približio Gajseru, ali onda u pokušaju pretjecanja pao. Gajser je utrku mirnije priveo kraju, a Tonus je usprkos padu završio drugi, ispred Seewera. Cairoli je ponovno lošije krenuo u vožnju, ali za razliku od one prethodne uspio probiti do četvrte pozicije i spasiti bar neke bodove u prvenstvu.

Gajser sada u prvenstvu Cairoliju bježi 13 bodova, dok je prednost u odnosu na trećeplasiranog Paulina čak 120 bodova.

MXGP PODIUM MOTOCROSS GP 8 RUS 2019
Foto: MXGP

MX2: Prado rutinirano do nove pobjede
290917 MXGP of Russia 8th Round
Foto: Ray Archer / KTM

Klasa MX2 je ovog vikenda pružila nešto manje uzbuđenja. Jorge Prado se u obje vožnje istaknuo kao najbrži i rutinirano upisao još jednu dvostruku pobjedu. U obje vožnje su ga Pratili Thomas Kjer Olsen i Jago Geerts. Kroz utrke se istaknuo i Darian Sanayei, koji je u prvoj utrci na kratko i poveo, ali naposljetku završio šesti.  U drugoj vožnji ponovno nakon odličnog starta bio naprijed, ali nakon pada ostao bez ozbiljnih bodova.

290919 MXGP of Russia 8th Round
Foto: Ray Archer / KTM

 

Više pogledajte u video pregledu (klik na video):

mxgp rusija 2019 video

 

Rezultati:

08 19 mxgp ukupno rusija

08 19 mx2 ukupno rusija


Trenutni poredak prvenstva:

08 19 mxgp poredak rusija

08 19 mx2 poredak rusija

 

 

 

Naslovna fotografija:MXGP,  Hondaproracing / Shot by Bavo

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp