Novosti

Ducati

Multistrada najbrža na Pike's Peaku

 

PikeMNakon velikog tržišnog uspjeha najprodavaniji Ducatijev model zabilježio je i svoj prvi natjecateljski uspjeh. Multistrada 1200 je osvojila prvo i treće mjesto u klasi do 1200 ccm...

... na prestižnoj utrci Pike's Peak u Coloradu. Pobjeda u ovoj iznimno zahtjevnoj utci potvrda je izvrsnosti najnovijih tehnologija razvijenih u tvornici iz Bolonje.

 

U rukama veterana uspona na Pike's Peak, Grega Tracya, Multistrada 1200 S od samog starta je preuzela vodstvo utke i nije ga ispuštala do cilja u oblacima na visini od 4.300 metara. Tracy je odvozio besprijekornu utrku demonstrirajući iznimne on i off road sposobnosti novog Ducatijevog modela.

 

"Bio je ovo uzbudljiv tjedan," rekao je Tracy nakon utrke. "Želim zahvaliti Ducatiju na ukazanoj prilici, Multistrada je uistinu sjajan motocikl koji radi odlično bilo na asfaltu ili van njega. Svi u timu su profesinalno odradili svoj posao, a motocikl je nestvarno brz. U jednom trenutku uspona dosegao sam brzinu od 220 km/h. Dok sam odrastao i gledao tvorničke timove kako osvajaju pobjene na Pike's Peaku bio sam uvjeren da svi imaju motocikle od 100.000 $. Naš motocikl je bio potpuno serijski s nekoliko karbonskih dijelova."

 

Gregov timski kolega, Alexander Smith, također je ostvario sjajan uspjeh osvojenim trećim mjestom. Alexander je držao čvrsto drugo mjesto sve do posljednjeg zavoja kada je pao i tako propustio priliku za stpenicu više na podiju.

Više u ovoj kategoriji: « Clover Airtek 2 Red Bull Romaniacs »
fbmp ytmp imp