Novosti

Honda

Električna Honda EV kreće u proizvodnju

 

Honda-EVMHonda je objavila svoje planove prema kojima će krajem godine tržištu ponuditi svoj električni skuter. Zasada samo japanskim dostavnim tvrtkama


Honda je na prošlogodišnjem Tokyo Motor Showu predstavila dva prototipa električnih skutera, a uskoro će jedan od njih krenuti u proizvodnju. EV-neo (prototip je imao naziv EVE-neo) pokreće elektromotor zasad nepoznatih specifikacija koji bi navodno trebao pružiti performanse konkurentne benzinskim skuterima zapremine manje od 50 ccm.

 

Ipak, domet od samo 30 km pri brzini od 30 km/h pokazuje da su benzinski agregati još uvijek u velikoj prednosti. Pritom za potpuno punjenje litij-ionskih baterija trebaju proći 4 sata, dok je za obnavljanje 80% kapaciteta dovoljno samo 20 minuta.

 

Kao što su to nekad radili s električnim automobilima, Honda ovaj skuter u početku neće nuditi u slobodnoj prodaji, nego će ga davati na leasing i to japanskim tvrtkama i obrtnicima koji se bave poslovima dostave. Prvi među njima će svoj elektro skuter dobiti na korištenje u prosincu 2010.

Više u ovoj kategoriji: « Sport Europsko tržište »
fbmp ytmp imp