Novosti

MotoGP

Rossi pao, Motegi privremeno otpao

 

Motegi-1MZbog kaosa kojeg je vulkanski pepeo izazvao u zračnom prometu, odgađa se MotoGP utrka koja se iduće nedjelje trebala održati u Japanu. To će Rossiju dati vremena da...


... zaliže rane koje je prošli tjedan zadobio tijekom leta motokros motociklom

Island i Japan se možda nalaze na sasvim drugom kraju svijeta, no vulkanski je pepeo uspio zbližiti te dvije otočne države. Iako sam oblak još uvijek nije stigao do Japana, kaos kojeg je izazvao nad europskim zračnim prostorom stvorio je nepremostive logističke probleme i vodstvu MotoGP prvenstva nije preostalo ništa drugo nego odgoditi utrku u Motegiju. Glavninu startne rešetke još uvijek čine japanski motocikli, no sve su momčadi stacionirane u Europi, te su za sve prekomorske utrke itekako ovisne o zračnom transportu ljudstva i imovine.

 

Motegi-2MČak i ako se u skoro vrijeme promet počne normalizirati, sve momčadi vjerojatno ne bi imale vremena transportirati svoju opremu do dalekog Motegija, tako da nije preostalo ništa drugo nego predložiti da se utrka za VN Japana održi u 3. listopada. To znači da će Moto GP karavana imati ubitačan tempo za završetak sezone. Naime, takvo pomicanje utrke u Motegiju znači da će se u samo tri tjedna odvoziti tri uzastopne utrke, odnosno GP Japana, Malezije i Australije. Nakon toga slijedi samo jedan slobodan vikend, pa opet dvije uzastopne utrke u Estorilu i Valenciji kojima će se zaključiti sezona. Neovisno o vremenskim (ne)prilikama, MotoGP vozače čeka vruća jesen.

 

Odgoda utrke u Motegiju dobro je došla Rossiju koji je prošlog tjedna pao prilikom motokros treninga u Italiji. U početku se pad činio sasvim bezazlenim, no nakon procjene kako još uvijek nije dovoljno star da bi imao prirodne bolove u leđima, Talijan se idući dan odlučio podvrgnuti medicinskom pregledu. Nije otkriveno ništa zabrinjavajuće i Rossi bi sasvim sigurno mogao nastupiti već ovaj vikend, no dobro će mu doći koji dan više za potpuni oporavak.

 

fbmp ytmp imp