Novosti

MotoGP

YoshikawaM2Yoshikawa umjesto Rossija

 

Nakon puno licitiranja s imenima i vaganja opcija, Yamaha se u traženju privremene zamjene za Rossija odlučila za najmanje spektakularno rješenje.


I Honda se domislila jednako nemaštovitoj zamjeni za teško ozlijeđenog Aoyamu. U Yamahi su konačno odlučili. Nakon dugotrajnih konzultiranja sa svojim MotoGP i Superbike vozačima i dobivanja košarica kako od samih vozača tako i njihovih momčadi, izabrano je najmanje spektakularno rješenje. Mogućnost privremenog angažmana nekog od Yamahin testnih vozača od samog je početka bilo u igri kao rezervno rješenje, tako da zapravo i nema prevelikog iznenađenja u tome da će na Rossijevo mjesto zasjesti Wataru Yoshikava.

 

Tako je ovaj dugogodišnji Yamahin uposlenik dobio priliku odvoziti utrke u Barceloni, Sachsenringu i Laguna Seci, odnosno i koju utrku više ako se Rossi ne uspije dovoljno oporaviti do okupljanja u Brnu, za što su, realno gledajući, male šanse. Inače, Yoshikawa je u svom životopisu već upisao jednu MotoGP utrku i to sada već davne 2002. godine kada je u Motegiju osvojio solidno 12. mjesto. Osim toga, 1996. godine je odvozio i cijelo Superbike prvenstvo osvojivši deveto mjesto u ukupnom poretku, a uz to je za Yamahu osvojio i dva japanska Superbike prvenstva 1994. i 1999. godine.

 

Gotovo istovremeno je i momčad Interwetten Honda objavila svoju zamjenu za Aoyamu koji je tijekom zagrijavanja za utrku u Silverstoneu slomio kralježnjak. Tako će na utrkama u Assenu i Barceloni boje te privatne momčadi braniti Hondin testni vozač Kousuke Akiyoshi, nakon čega bi njegovu ulogu privremene zamjene trebao preuzeti netko drugi.

fbmp ytmp imp