Novosti

Red Bull X-Fighters

Obračun u Rimu

 

XFight-Rim-1MŠesti, posljednji okršaj ovogodišnje Red Bull X-Fighters svijetske turneje odigrat će se u vječnom gradu, Rimu


Bliži se trenutak kada će Rim opet biti prijestolnica svijeta. Ondje će se 2. listopada održati veliki finale Svjetske serije Red Bull X-Fighters. Nakon Meksika, egipatskih piramida, moskovskog Crvenog Trga i kulise stare londonske elektrane, svjetska FMX krema svoje će vještine i snagu na stadionu Flaminio predstaviti talijanskoj publici. No, samo će jedan od natjecatelja u Rimu postati car freestyle motokrosa.

U igri za naslov prvaka još su matematički šestorica vozača, no, iskreno, Rim će biti u znaku borbe dvojice vodećih u ukupnom poretku: Ville i Adamsa. Sherwood i Maddison, predstavnici južne hemisfere ne nastupaju zbog ozljeda, dok Jones i Torres i prije početka zaostaju 100 bodova, a toliko donosi isključivo pobjeda.

 

Kad bi jedan od njih i uspio trijumfirati, morao bi se istovremeno nadati potpunom fijasku (odustajanju) Norvežanina i branitelja naslova. No, Villi i Adamsu je samim ulaskom u arenu u subotu u 22 sata zagarantirano 5 bodova ("honorar" za 12. mjesto), tako da ćemo gotovo sigurno svjedočiti početnom scenariju - obračunu favorita iz prvog plana.

 

Kako se ovaj događaj odigrava u Italiji, ne treba čuditi da su odskočne rampe isprobali lokalni momci i to ni više ni manje nego na Vespama.

 


 

XFight-Rim-2M XFight-Rim-3M XFight-Rim-4M XFight-Rim-5M

fbmp ytmp imp