Novosti

Supermoto

Viktor Bolšec prvi u Austriji

 

Bolsec-1MNaš najbolji Supermoto vozač počeo je nizati uspjehe ove godine.  Nakon lošeg starta na talijanskom prvenstvu s novim motociklom na koji se još nije navikao, na prvu...


... utrku Otvorenog Austrijskog Prvenstva ovog vikenda u Wildenau odlučio je otići sa starim motociklom i ostvario dvije uvjerljive pobjede.

Bolsec-2M

Pobjeda još više dobiva na značaju kada znamo da su na ovoj utrci nastupila i neka velika imena ovog sporta kao što su aktualni prvak Njemačke, Herrmann Michael i svjetski prvak iz 2005. godine, Kunzel Jurgen.  U prvoj je vožnji Viktor ciljem prošao ispred Schreyer Christiana i Praxmarer Floriana, koji vozi i Europsko Prvenstvo, dok je u drugoj završio ispred spomenutog Kunzela i još jednom Praxmarera.

 

Austrijsko prvenstvo, poslije Talijanskog, jedno je od najjačih nacionalnih supermoto prvenstava. Inače, Viktor će uz Svjetsko prvenstvo (6 utrka), koje mu je u prvom planu, nastupiti  i na Prvenstvu Austrije (7 utrka) te većim dijelom Prvenstva Italije. Na prvenstvu svijeta nastupiti će za talijanski team HM Honda Assomotor Team, dok će na Austrijskom nastupati za Team Honda Austria.

Više u ovoj kategoriji: « MotoGP Bridgestone Battlax BT-023 »
fbmp ytmp imp