Novosti

Zanimljivosti

Kawasaki oborio brzinski rekord - s kosilicom

 

Kosilica-rekord-1MPokretan Kawasakijevim V2 agregatom, Don Wales je za upravljačem temeljito prerađene kosilice Runningblade oborio svjetski brzinski rekord u prestižnoj kategoriji strojeva...


Kosilica-rekord-2M... za uređivanje travnjaka. Plaža Pendine Sands ima povijesnu težinu kada su u pitanju obaranja svjetskih brzinskih rekorda, no malo kada je njome jurilo tako čudno vozilo kao što je to kosilica zgodnog imena Runningblade. Spomenuta je kosilica bila pokretana Kawasakijevim V2 agregatom s tri ventila po cilindru koji se inače koristi za gospodarska vozila.

 

Iza okruglog upravljača hrabro se stisnuo Don Wales, kojem je obaranje brzinskih rekorda upisano u genetski kod, te je u roku jednog sada dva puta projurio pješćanom plažom i mjerenom dionicom duljine 1 milje. Kad se sve zbroji, oduzme i podijeli, ispada da je njegova prosječna brzina iznosila 138,51 km/h što je bio novi rekord u kategoriji kosilica, no Don je osjetio da njegov Runningblade može i brže.

 

Kosilica-rekord-3MZato je sutradan ponovio stvar i postavio novi rekord od 141,35 km/h. Na prvi pogled ta brojka i ne izgleda posebno impresivno, no Wales je ustvrdio kako bi zasigurno išlo i brže da pijesak nije bio previše vlažan, što ga nije samo usporilo nego je i uzrokovalo podosta turbulentu vožnju.

Više u ovoj kategoriji: « Novi modeli Nagradna igra »
fbmp ytmp imp