Novosti

Fotografije Tigera 800

Tiger-800XX

Iako bi Tiger 800 trebao biti predstavljen tek na predstojećem sajmu u Milanu, fotografije Triumphova noviteta već su procurile u javnost

 

Već dugo znamo da Triumph planira proširiti svoju ponudu i na putne enduro motocikle srednje zapremine i tako pomrsiti račune BMW-u. Sada znamo kako bi ti konkurenti modelima F 800 GS i F 650 GS trebali izgledati. Naime, zahvaljujući jednoj mađarskoj internet stranici objavljeno je ono što bi trebale biti službene fotografije novog modela u cestovnoj izvedbi, ali i terenskoj verziji koja bi trebala nositi ime Tiger 800 XC.

 

Fotografije se podudaraju s već ranije objavljenim skicama kao i špijunskim fotografijama uhvaćenim za vrijeme testiranja u Grčkoj. Prema očekivanjima, XC verzija ima žbičane naplatke i gume nešto grubljeg profila, a terenskom izgledu dodatno pridonose i visoko podignuti blatobran kao i štitnici za ruke. Zajedno s fotografijama nisu procurili i konkretniji tehnički podaci, pa tako možemo ponoviti samo ono što je od ranije poznato.

 

Dakle, unutar cjevastog čeličnog okvira trebao bi se smjestiti tekućinom hlađeni trocilindrični agregat s otprilike 800 ccm nastao na bazi agregata koji pokreću modele Street Triple i Daytona, dok bi se težina trebala kretati oko brojke od 185 kg.

fbmp ytmp imp