Novosti

Yamaha bez imena

slikaXX
Yamaha je predstavila model koji nema ime, ali ima namjeru: biti ekonomičan i pristupačan skuter

Doista je neobično predstaviti model bez imena, ali upravo se to dogodilo s najnovijim Yamahinim skuterom, koji bi do ljeta trebao sletjeti na europsko tržište. Valjda im je ponestalo inspiracije pa ga u Yamahi zasad označavaju s „novi skuter iz klase 125“.

Iako su dizajn i specifikacije prilagođene europskom tržištu, taj se novi skuter retro izgleda bazira na okviru i pogonskom agregatu modela kojeg već prodaju u Aziji. Dakle, trebao bi biti pristupačan, ali iz Yamahe poručuju da će biti kvalitetan i ekonomičan. Ovo potonje bi trebao osigurati štedljivi (pretpostavljamo zrakom hlađen) četvrotaktni agregat od 125 ccm.

S obzirom da skuter još nema ni ime, razumljivo je da nisu objavljeni ni konkretni tehnički podaci, jedva da se zna nešto više od toga da bi trebao imati manje od 100 kg i da će pod nisko postavljeno sjedalo stati dvije jet kacige. Kad se sredinom iduće godine pojavi na tržištu, dočekat će ga brojna slično zamišljena konkurencija, no vjerojatno će se naći mjesta i za simpatičan Yamahin skuter. Do onda će valjda dobiti i kakvo nježno ime.

fbmp ytmp imp