Novosti

Sjednica Sportskog odbora HMS

MOTOCROSS
Sportski odbor HMS-a zadovoljan proteklom sezonom

Sportski odbor Hrvatskog motociklističkog saveza, u proširenom sastavu s čelnicima Saveza, održao je sjednicu u Jastrebarskom. Voditelji i direktori disciplina dobro su i kvalitetno pripremoli izvješća i rezultate, s kojima su članovi Sportskog odbora zadovoljni.
Potom su razmotreni programi i planovi za 2014. Godinu Promjene Sportskog pravilnika koje su dobile podršku bit će usvojene na Izvanrednoj Skupštini HMS-a početkom studenog.

Bilo je riječi i o kalendarima natjecanja, ali će oni biti definirani nakon što se usklade s međunarodnim kalendarima FIM i FIM Europe.
Bit će održana proglašenja najboljih, po disciplinama, do 21. Prosinca. Proglašenje za enduro, supermoto, Cross Country i spidvej bit će u Buzetu, za motokros, superkros i četverocikle najvjerojatnije u Kozarevcu, dok će se proglašenje za cestovna natjecanja, oldtajmere i spidvej održati u Oroslavju, Križevcima ili Zagrebu.

Isto tako planira se i tradicionalna Noć prvaka motociklističkog sporta, za čiju organizaciju je zainteresiran Spidvej klub Unija, u prostorijama Stadiona Milenium u Donjem Kraljevcu.

Predstavljeno je i pismo namjere, koje je HMS-u uputio gklavni tajnik AMZS Slavko Rus. Prihvaća se inicijativa našeg saveza za održavanje zajedničkog sastanka funkcionera moto sporta u Sloveniji i Hrvatskoj, glede proširenja i poboljšanja međusobne suradnje i zajedničkih natjecanja. Sastanak se očekuje također početkom studenog ove godine.

fbmp ytmp imp