Novosti

Speedway utrka Grand Prix kvalifikacije u Donjem Kraljevcu

Photo speedway

U subotu, 21. lipnja u 20 h počinje euforija na jedinom hrvatskom speedway stadionu gdje se vozi svjetsko prvenstvo – kvalifikacije za Grand Prix. Donji Kraljevec već je naviknut na brojne zvijezde speedwaya, kao i navijači koji zasigurno ni sada neće propustiti okršaj Jurice Pavlica sa najboljim vozačima svijeta. Četvrfinalne utrke održane su u Abensbergu (Njemačka), Berwicku (Velika Britanija) te Ljubljani (Slovenija), iz kojih je 30 najboljih vozača raspoređeno u dva polufinala – Donji Kraljevec i poljska Czestochowa.

Na Mileniumu nastupaju ovogodišnji Grand Prix vozači Smolinski, Žagar i Batchelor, a prva dvojica već imaju pobjede na GP: Smolinski u Novom Zelandu te Žagar u Finskoj. Dolazi i Juričin kolega iz poljskog kluba Wroclaw, Maciej Janowski, uz Poljake Miedzinskog i Kolodzieja. Dance predstavljaju Kildemand, Andersen i Mikelsen. Jurica Pavlic vozi s brojem 5 što mu donosi dvije unutarnje crvene pozicije. Sedam vozača te jedna rezerva kvalificirat će se u Challenge koji se 20. rujna vozi u talijanskom Lonigu.

Trening počinje u 15 sati te je stadion otvoren za posjetitelje. Službeno se stadion otvara u 18 h, a prodaja ulaznica počinje već u 14 h. Sat vremena prije utrke možete dobiti autogram ili fotografiju s vozačima, te uživati u atmosferi stadiona Milenium. Ulaznice se prodaju po cijeni od 50 do 100 kuna, a bit će otvorene sve tribine. Djeca do 15 godina, dakle svi osnovnoškolci imaju besplatan ulaz!
Startna lista:

1 Hans Andersen Danska
2 Craig Cook Velika Britanija
3 Linus Sundström Švedska
4 Daniel King Velika Britanija
5 Jurica Pavlic Hrvatska
6 Maciej Janowski Poljska
7 Mikkel Michelsen Danska
8 Troy Batchelor Australija
9 Nicolas Covatti Italija
10 Tomas H. Jonasson Švedska
11 Peter Kildemand Danska
12 Josef Franc Češka
13 Ricky Wells SAD
14 Janusz Kolodziej Poljska
15 Martin Smolinski Njemačka
16 Matej Zagar Slovenija
17 Tomas Suchanek Češka
18 Matic Voldrih Slovenija

fbmp ytmp imp