Tomislav Bešenić

Tomislav Bešenić

Noviteti: Yamaha YZF-R3 i YZF-R125

2019 yam yzf r125 eu dpbmc stu 001 03 62332 1

Uvodni sportaši Yamahe su redizajnirani po uzoru na YZF-R1M, a uz to i tehnički dorađeni. YZF-R125 ima čak i varijabilno upravljanje ventilima.

YZF-R125 je i dosad važio za najekstremniji motocikl u svojoj klasi, a odsad bi to moglo vrijediti još i više, kako u vizualnom tako i tehničkom smislu. Naime, ova 125-ica je dobila novi agregat koji je opremljen i sustavom za varijabilno upravljanje ventilima. Zakonski maksimum od 15 KS je ostao isti, dok je 11,5 Nm pri 8.000 o/min čak i mrvicu manje nego na dosadašnjem modelu, no iz Yamahe poručuju da se dodatna doza elastičnosti ionako osjeti na nižim i srednjim režimima vrtnje.

Uz to, YZF-R 125 ima revidiran okvir, s promijenjenim kotama, a s time je usklađena i nova aluminijska stražnja vilica, koja je i kraća nego dosad. Novost na stražnjem kraju je i za broj šira stražnja guma, dimenzija 140/70-17, a dorađena je i klizna spojka. Novi spremnik goriva i otvoreniji upravljač donose promjene na ergonomiji, s time da se ispred vozača nalazi i nova LCD ploča s instrumentima.

Jasno, prvo upada u oči potpuno novi i još agresivniji dizajn ove 125-ice (gornja fotografija), s atraktivnim LED prednjim svjetlima. Kao inspiracija je poslužio superbike model YZF-R1M, što je vidljivo i na dizajnu „prozračnijeg“ stražnjeg kraja.

U istom stilu su redizajnirane prednje oplate modela YZF-R3 (donja fotografija). Tu su LED prednja svjetla nešto manje zašiljenog dizajna, no važnije od toga je da je R3 sada aerodinamičniji za 7%. To rezultira porastom brzine za 8 km/h bez obzira na to što bi dvocilindrični agregat od 321 ccm trebao ostati na 42 KS.

Najvažnija tehnička promjena je implementacija upside-down umjesto klasične prednje vilice. Osim toga, promijenjen je i oblik poklopca spremnika goriva, dok je upravljač spušten, što bi trebalo rezultirati naglašenije sportskim položajem za upravljačem. U skladu s time je izvedena i nova LCD ploča s instrumentima.

Više o ovim atraktivnim novitetima iz Yamahe doznajte u idućem broju Moto Pulsa.

R3 2019

  • Objavljeno u NOVITETI

SBK: Rea i dalje obara rekorde

R12 Argentina WorldSBK 2018 Saturday Rea DSC8452

Nakon što je titulu prvaka strpao u džep, Rea je u Argentini odnio još dvije pobjede i tako oborio novi rekord.

Svjetsko SBK prvenstvo konačno je sletjelo i u Južnu Ameriku, odnosno na novu argentinsku stazu San Juan Villicum, koja je i pretposljednja stanica u ovogodišnjem kalendaru. Pritom nimalo ne iznenađuje da se na novoj stazi najbolje snašao Rea s Kawasakijem, ali impresionira lakoća kojom je došao do pobjede. Naime, ciljem je prošao čak 9 sekundi prije Melandrija s Ducatijem, dok je u borbi za treće mjesto Razgatlioglu na privatnom Kawasakiju bio bolji od Fores na privatnom Ducatiju, ali i Lavertyja na Apriliji i Sykesa na drugom tvorničkom Kawasakiju.

Nakon što je već ranije osigurao četvrti uzastopni naslov za sebe, Rea je tom subotnjom pobjedom potvrdio i četvrti uzastopni naslov za Kawasaki u poretku konstruktora, ali ni to mu nije bilo dovoljno. Loše je krenuo u nedjeljnu utrku, no Rea se brzo probijao kroz poredak, a onda vodećem Foresu otkidao otprilike sekundu prednosti po krugu. U osmom krugu se probio ispred njega, a iako mu je Fores ubrzo uzvratio istom mjerom, Rea se vratio u vodstvo i odjurio do desete uzastopne pobjede. Time je Rea oborio još jedan rekord, onaj kojeg su dosad držali Colin Edwards i Neil Hodgson s devet pobjeda u neprekinutom nizu. Fores je ciljem prošao kao drugi, tri sekunde iza pobjednika, ali je sa svojim privatnim Ducatijem bio bolji od trećeplasiranog Melandrija i četvrtog Daviesa na tvorničkim strojevima.

U klasi Supersport još ništa nije riješeno, ali je krug potencijalnih prvaka ipak sveden samo na vodeći dvojac u ukupnom poretku. U Argentini se taj dvojac izravno borio za pobjedu do posljednjeg trena, pri čemu je Cluzel prošao ciljem samo četvrt sekunde ispred Cortesea, dok je Mahias završio kao treći s nepune 4 sekunde zaostatka. Cluzel se petom pobjedom u sezoni primakao na samo 6 bodova Corteseu, što će reći da mu je titula nadohvat ruke, no u Kataru mu možda ni pobjeda neće biti dovoljna. Naime, Cortese bi osigurao naslov i osvajanjem drugog mjesta u posljednjoj utrci sezone.

TRENUTNI POREDAK:

SUPERBIKE:
1. J. Rea – Kawasaki – 520 bodova
2. C. Davies – Ducati – 348
3. M. Vd Mark – Yamaha – 324
4. T. Sykes – Kawasaki – 294
5. M. Melandri – Ducati – 286
6. A. Lowes – Yamaha – 232
7. X. Fores – Ducati – 227
8. T. Razgatlioglu – Kawasaki – 145
9. E. Laverty – Aprilia – 145
10. L. Savadori – Aprilia – 133

SUPERSPORT:
1. S. Cortese – Yamaha – 189 bodova
2. J. Cluzel – Yamaha – 183
3. R. Krummenacher – Yamaha – 150
4. L. Mahias – Yamaha – 135
5. F. Caricasulo – Yamaha – 132

Pretpremijera: Novi Kawasaki ZX-6R za 2019.

zX 6r 19 1

Uz redizajn i bolju prednju vilicu, novi ZX-6R ima i moderna elektronska pomagala, te zadovoljava Euro4 norme.

Iako promjene nisu dramatične, veseli već i sama činjenica što ZX-6R ipak ostaje u prodaji. Preduvjet za to bilo je usklađivanje četverocilindričnog agregata od 636 ccm s Euro4 normama, pri čemu iz Kawasakija još ne specificiraju kako se to odrazilo na vrijednosti snage i okretnog momenta.

Uz to, ZX-6R je i redizajniran, pri čemu su dvostruka LED prednja svjetla slična onima na Ninji 400. Drugačiji je i stražnji kraj motocikla, kao i ploča s instrumentima, a pridodana je i utičnica od 12V. Navodno je poboljšan i položaj vozača, dok je ciklistika modernizirana ugradnjom nove Showa BFF prednje vilice s odvojenim funkcijama.

Novi ZX-6R u seriji dolazi i s kliznom spojkom, KTRC kontrolom proklizavanja, pametnim ABS-om, dvije mape i quickshifterom za bestrzajno ubacivanje u stupanj više. Dok očekujemo da Kawasaki objavi i konkretne tehničke podatke, zavirite u donju galeriju za dodatne fotografije.

  • Objavljeno u NOVITETI

Novitet: Ducati Multistrada 1260 Enduro

05 MULTISTRADA 1260 ENDURO UC68134 Mid

I Enduro verzija Multistrade je evoluirala i poprimila oznaku 1260, što znači da je pokreće snažniji V2 agregat.

To je ujedno i daleko najvažnija promjena na Enduro modelu za 2019, pri čemu treba napomenuti da ovaj agregat s varijabilnim upravljanjem ventilima istiskuje 158 KS pri 9.500 o/min, odnosno 6 KS više nego dosad. U Ducatiju će naglasiti da Enduro 1260 ima i 17% više okretnog momenta pri 5.000 o/min.

Novost je i ugradnja „ride-by-wire“ kontrole gasa, što olakšava implementaciju elektronskih pomagala. Pritom se Multistrada 1260 Enduro može pohvaliti i naprednim kontrolama proklizavanja i propinjanja na stražnji kotač, obostranim quickshifterom, Sachs poluaktivnim ovjesom, pametnim ABS-om, tempomatom, aktivnim LED svjetlima...

1260 Enduro ima novu TFT ploču s instrumentima, a promijenjena je i ergonomija vozača. Kao i dosad, Enduro se od „obične“ Multistrade 1260 razlikuje po robusnijoj izvedbi, prednjem kotaču promjera 19 cola, kao i spremniku goriva zapremine 30 l. U paketu s time dolazi i mokra težina od 254 kg, ali i bremenita cijena od 179.990 kn.

Više o ovom modelu pročitajte u idućem broju Moto Pulsa, a u donjoj galeriji pokušajte uočiti detalje blagog zatezanja bora.

  • Objavljeno u NOVITETI
Pretplati se na ovaj RSS feed